Spor Hiddink: Arda çok büyük futbolcu

Hiddink: Arda çok büyük futbolcu

Paylaş
Hiddink: Arda çok büyük futbolcu

Hollandalı ünlü teknik adam, bütün dünyanın takip ettiği FIFA'nın resmi internet sitesinden Arda Turan'a övgüler yağdırdı.

Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Arda Turan'ı bütün dünyaya 'Büyük bir futbolcu' diye lanse etti.

Hollandalı teknik adam, FIFA'nın resmi internet sitesinde yayınlanan röportajında "Türk insanı futbolu seviyor. Beni de çekenlerden biri bu oldu. Futbol onların yaşam tarzı.

Çok yetenekli oyuncularımız var. Mücadeleci, tecrübeli. Eğer yüksek bir seviyede oynamak istiyorsak önemli olan da bunlar.

Sahanın içinde ve dışında kendilerinden ne beklendiğini biliyorlar. Özellikle Arda'yı izlemek çok büyük bir keyif, çok büyük bir futbolcu" dedi.

Guus Hiddink, "FIFA sıralamasında 21. basamağa yükseldik. Hedefimiz 15.'lik. Şu anki güncel durumda doğru söylemek gerekirse Avrupa'nın en iyi 5 takımından biri gibi davranamayız.

Gerçekçi olmalıyız. Şu an düzeltilebilecek ne var onları araştırıyorum. Futbolcuların teknik olarak hiçbir sorunu yok. Ama biraz cesaret ve hayalgücü ekleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

ALMANYA MAÇINI BEKLİYOR

Hiddink, Almanya ile oynayacağımız maçı sabırsızlıkla beklediğini de vurgulayıp, şöyle konuştu: "Almanya Dünya Kupası'nda çok iyi bir performans gösterdi.

Geçmişe de bakarsak elemelerde olduğu gibi final maçlarında da hep başarılıydılar. Berlin'de yapacağımız maç için şimdiden seviniyorum. Ana hedefimiz Euro 2012 finallerine katılmak.

Diğer hedefimiz ise genç oyuncuları takıma kazandırıp adapte etmek. Şu an Türk futbolcusunun doğasında olan futbol stilini düzenlemeye çalışıyoruz. Bu da hücum futbolu. Çünkü tribündeki taraftarlar çekici bir futbol izlemek istiyor."

Haberin Devamı