Spor Hiddink: Arda yarın oynayacak

Hiddink: Arda yarın oynayacak

Paylaş
Hiddink: Arda yarın oynayacak

(A) Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, yarın yapacakları Avusturya maçında Arda Turan'ın forma giyeceğini söyledi

Guus Hiddink, Swissotel the Bosphorus’ta düzenlenen basın toplantısında, yarınki maçı kafasında birkaç kez oynadığını ama idmanda yaptıklarını sahada işleme koyacak olanın futbolcular olduğunu belirterek, "Türk futbol kültüründe hücum futbolu ön planda. Hücum, hücum, hücum anlayışı var.

Ben bu fikri terk edecek bir hoca değilim. Evimizde defansif oyun tarzı benimsemeyeceğiz. Dominant olan, topu aldığı zaman ileriye gitmek isteyen bir oyun tarzımız olacak" dedi.

"ARDA OYNAYACAK"

Kadroda her zaman değişiklikler olabileceğini kaydeden Hiddink, "Arda ve Mehmet Ekici, dikine oynayabilen oyuncular. İkisine de sahip olduğumuzda için hücum gücü yüksek bir takım oluyor. Gizlemeye hiç gerek yok, yarın Arda oynayacak" diye konuştu.

"RAKİBİMİZ YARALI"

Hiddink, Avusturya’nın son maçında Belçika’ya yenilmesinin yarınki maçı daha tehlikeli hale getirdiğini belirterek, "Rakibimiz yaralı bir takım, daha fazla tehlike arz edebilir.

Rakibimiz çok sağlam, bunun farkında olmamız lazım" dedi. Avusturya maçının çok önemli bir maç olduğunu vurgulayan Hollandalı teknik adam, "Ama belirleyici bir maç değil.

Çünkü Almanya büyük bir aksaklık olmazsa grubu lider tamamlayacak. Avusturya, Belçika ve Türkiye ikincilik için yarışıyor. İnsanlar şimdiden hesaplara başladılar, ben hesap yapmıyorum. Ama elemelerde bazı durumlarda beraberliğin bile son durumda büyük etki edeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

GENÇ VE DENEYİMLİ KADRO

Hiddink, kadro yapısıyla ilgili bir soru üzerine ise takımda genç ve deneyimli oyuncular olduğunu, önümüzdeki dönemde A2 takımından da 1-2 oyuncuyu milli takıma alabileceklerini anlatarak, şunları söyledi: "Genç oyuncularımız kendilerini gösterebilirlerse onları neden aramızda yer vermeyelim.

Baskı altında da oyuncuların iyi performans sergilemeyi öğrenmesi lazım. Oynatmasak bile oyuncuları o havayı tatsınlar diye kadroya almak istiyoruz.

UEFA Hakem Komitesi’ne yazı gönderdik. ’Finallerde 23 kişilik liste gönderiyorsunuz ama elemelerde bunu gönderemiyorsunuz. Eğer finallerde 23 oyuncu hakkı veriyorsanız, eleme turunda neden vermiyorsunuz’ dedik. Bu konuda cevap bekliyoruz."

Haberin Devamı