Spor Hiddink: Kazanırsak, dümeni alırız

Hiddink: Kazanırsak, dümeni alırız

Paylaş
Hiddink: Kazanırsak, dümeni alırız

A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, Avusturya maçıyla ilgili olarak, "Bu karşılaşmayı kazanırsak dümeni biz elimize almış olacağız" dedi

Guus Hiddink, kamp yaptıkları Swissotel’de düzenlediği basın toplantısında, belirsizliklerden hoşlanmadıklarını, kendi kaderlerini çizmek istediklerini anlatarak, şunları kaydetti:

"Eleme maçlarındaki tüm karşılaşmalar çok önemlidir. Çünkü eğer takımınız, bizim şu anda bulunduğumuz gruptaki gibi bir gruptaysa finallere gitmek yolunda her maç büyük önem taşıyacaktır.

Bu yolda Kazakistan ile Azerbaycan ile oynamış olduğumuz maçlar da bu önemi taşıyor. Tabi yine büyük bir maç oynayacağız. Bizim yapmak istediğimiz şu; inisiyatifin bizim elimizde olmasını istiyoruz. Bu karşılaşmayı kazanırsak dümeni biz elimize almış olacağız.

Pozisyonumuzu kaybetmek istemiyoruz. Ben de bunu istiyorum zaten ve tabii ki direkt olarak rakip gördüğümüz takımların oynadıkları maçlarda beklenen ya da beklenmeyen şekilde puan kaybetmesini beklemek durumuna düşmek istemiyoruz. Belirsizliklerden hoşlanmıyoruz. Kendi kaderimizi kendimiz çizmek istiyoruz."

"SORUMLULUK TAŞIDIKLARINI BİLİYORUM"

Spor Toto Süper Lig’deki zorlu maçların ardından milli takımın toplanmasının futbolcular için çok iyi olduğunu kaydeden Hiddink, "Biraraya gelmemiz gerçekten önemli milli takım olarak.

Futbolcular geçen hafta zorlu maçlar oynadılar. Bir kısmı zorlu saha şartları altında maçlar oynadı. Bu tür ortamlardan çıkıp milli takım ortamına, atmosferine gelmeleri gerçekten iyi bir şey.

Onların da buraya gelmekten hoşlandıklarına inanıyorum. İyi bir futbol sergileme yolunda sorumluluk taşıdıklarını biliyorum" şeklinde konuştu.

"BU MAÇIN ÖNEMİNİ KAVRAMIŞLARDIR"

Avusturya maçına iyi hazırlanacaklarını belirten (A) Milli Takım Teknik Direktörü, "Umuyorum ki iyi bir sonuç alacağız ve bunun ardından iyi bir kutlama yapacağız. Çünkü buna gerçekten çok ihtiyacımız var. Oyuncular da karşılaşmanın önemini kavramışlardır diye düşünüyorum" dedi.

Rakip Avusturya’yı da değerlendiren Guus Hiddink, "Sağlam bir kadrosu olan, deneyimli oyunculardan oluşan bir ekip. Avrupa’nın çeşitli liglerinde forma giyen oyuncuları var.

Kolay bir rakip değil, kolay bir maç değil. Ama istediğimiz oyunu sahaya yansıtırsak, hedeflediklerimizi yapabilirsek, hem içeride hem de dışarıda bu takımı yenebiliriz diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Guus Hiddink, basın toplantısında daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı