Spor Hiddink'e Türkiye yolu göründü

Hiddink'e Türkiye yolu göründü

Paylaş
Hiddink'e Türkiye yolu göründü

Guus Hiddink'le birlikte çalışmasının zor olduğunu açıkladığı Sergey Fursenko, Rusya Futbol Federasyonu Başkanlığına seçildi

Rus gaz devi Gazprom’un bir biriminin başkanlığını da yürüten Fursenko, bugün Futbol Birliği’nde yapılan federasyon başkanlığı seçimini ezici bir üstünlükle kazandı.

Kongrede 55 yaşındaki Fursenko’nun rakibi Alişer Aminov adında bir işadamı oldu. Hollanda basını, Hiddink’in gelecekteki kariyeri konusunda bir karar vermesi için bugün yapılan Rusya Federasyon Başkanlığı seçimi sonucunu beklediği, sandıktan beklediği isim çıkmaması halinde Rusya macerasının sonunun geleceğini savunmuştu.

Yapılan seçim sonrasında Rusya Futbol Federasyonu Başkanlığı’na seçilen Sergei Fursenko ile birlikte çalışmamasına kesin gözüyle bakılan Hiddink’in rotayı yeniden Türkiye’ye çevirdiği yorumları yapılmaya başlanmıştı.

Hiddink’in, Rusya Futbol Federasyonu ile olan mukavelesi 15 Temmuz tarihinde sona eriyor. Hiddink, erken ayrılması halinde sözleşme imzalayacağı kulüp takımı ya da ülke federasyonu, Rusya Futbol Federasyonu’na tazminat ödemek zorunda.

Haberin Devamı