Spor Hido'dan 'Arenas' yorumu

Hido'dan 'Arenas' yorumu

Paylaş
Hido'dan 'Arenas' yorumu

Hidayet Türkoğlu, soyunma odasına silah getirdiği için NBA'den süresiz uzaklaştırma alan Gilbert Arenas'ın yanlış yaptığını söyledi

NBA'de forma Hidayet Türkoğlu, soyunma odasına silah getirdiği için NBA’den süresiz uzaklaştırma cezası alan Washington Wizards’ın yıldız oyuncusu Gilbert Arenas’ın durumunu değerlendirdi.

Türkoğlu, Gilbert Arenas’ın kötü niyetli olduğunu tahmin etmediğini söyleyerek, "Ancak, Lig yönetimi bu tip olaylarda hiç yumuşak davranmıyor. NBA hem bir spor hem de bir eğlence organizasyonu. Arenas örneğinden olduğu gibi çok ağır kararlar alınabiliyor" dedi.

Türkoğlu, "Arenas’ın silahları getirdiği yer yanlış. Soyunma odası onların olmaması gereken yerdi. Olay, Amerikan medyasına ve kamuoyuna yanısıyınca sonucu da Gilbert için kötü oldu" diye konuştu.

ARENAS’A TAKIM ARKADAŞINDAN DESTEK

Ligden uzaklaştırılan Arenas’a takım arkadaşı Deshawn Stevenson ayakkabılarına Arenas’ın takma adını yazarak destek verdi. Wizards’ın son oynadığı karşılaşmada, ayakkabılarına Arenas’ın takma adı olan "Zero Agent" yazılı çıkartmalar yapıştıran Stevenson takım arkadaşına destek oldu.

Kendisine ait dört tabancayı Wizardslı takım arkadaşı Javaris Crittenton’u tehdit etmek için soyunma odasına getirdiği iddialarının ardından suçlamaları reddeden Arenas, Philadelphia maçında ellerini silah şeklinde tutup takım arkadaşlarına doğrultarak şaka yapınca, NBA Başkanı David Stern tarafından "ligde oynamaya hazır olmadığı" gerekçesiyle NBA’den süresiz uzaklaştırılma cezası almıştı.

Arenas ile ilgili ligin ve polislerin açtığı soruşturma ise devam ediyor. Arenas’ın, ligden uzaklaştırma cezasıyla birlikte, takımından alacağı ücret de donduruldu.

Haberin Devamı