Spor Hidolu Toronto 8. galibiyetini aldı

Hidolu Toronto 8. galibiyetini aldı

Paylaş
Hidolu Toronto 8. galibiyetini aldı

Hidolu Toronto 8. galibiyetini aldı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi’nde (NBA), Basketbol Milli Takımı’nın kaptanı Hidayet Türkoğlu’nun da formasını giydiği Toronto Raptors, Philadelphia 76ers’ı deplasmanda 108-106 mağlup ederek, son 9 karşılaşmada 8. galibiyetine ulaştı.

Haberin Devamı

NBA’de son üç haftada müthiş bir grafik yakalayan ve üst üste galibiyetlere imza atan Hidayetli Toronto, Philadelphia’nın salonu Wachovia Center’da son saniyelere kadar büyük bir çekişme içinde geçen mücadelede, All-Star oyuncusu Chris Bosh’un bitime 7 saniye kala attığı sayılarla galibiyete gitmesini bildi.

Türkoğlu, mücadelede 9 sayı, 1 ribaunt ile oynadı. 30 dakika 2 saniye oyunda kalan milli basketbolcu, eski takımı Orlando’yu deplasmanda mağlup ettikleri maçta çok yorulduğunu, Philadelphia karşısında kenardaki oyunculardan daha çok destek almak zorunda kaldıklarını ifade etti.
Maç sonrası soyunma odasında Anadolu Ajansı’nın sorularını yanıtlayan Türkoğlu, beş yıl formasını giydiği Orlando Magic’i deplasmanda devirmenin kendisi için büyük bir moral olduğunu kaydederek, "Eski takım arkadaşlarıma karşı oynamak farklı bir heyecan veriyor. Onları yenmek bana tatlı bir mutluluk ve motivasyon sağladı" dedi.

Haberin Devamı

Son haftalarda çok iyi bir tempo yakaladıklarını vurgulayan NBA’in Türk yıldızı, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Allen Iverson gibi bir yıldızı da kadrosuna katan Philadelphia’yı kendi evinde yenmek büyük başarı. Son dokuz maçın sekizini kazanarak, yükselişimizi sürdürdük. Sırada Boston var. Evimizde onları da yenerek seriyi devam ettirmek istiyoruz. Hedefe emin adımlarla gidiyoruz."
Philadelphia karşısında Toronto’da Chris Bosh 28, Andrea Bargnani 23, çaylak DeMar DeRozan 12, Jarrett Jack de 10 sayı ile mücadele etti.

BA’in en büyük yıldızlarından Allen Iverson’ı kadrosuna katan Philadelphia’da ise Lou Williams 23, Iverson 22, Andrea Iguodala 17, Theoddeus Young da 18 sayı ile oynadı.

Oyuncular maç sırasında sık sık hakemlere itiraz ettiler. Philadelphia’da yaşayan bir grup Türk taraftar da milli oyuncu Hidayet Türkoğlu’na destek için Türk bayrakları ile maçın oynandığı Wachovia Center’a geldi.

TORONTO’DA GALİBİYET SAYISI MAĞLUBİYETLERİ GEÇTİ

Toronto, ligde Philadelphia galibiyetiyle 37 karşılaşmada 19 galibiyet, 18 mağlubiyet ile altıncılıktaki yerini korurken, beşinci sıradaki Miami ve dördüncü sıradaki Atlanta’ya bir adım daha yaklaştı.

Haberin Devamı

Normal sezonu ilk dört sırada bitirmeyi hedefleyen NBA’in Kanada merkezli takımı Toronto Raptors, bunu gerçekleştirebilirse play-off’larda vantajlı konuma gelebilecek.

Milli basketbolcu Türkoğlu, Doğu Konferansı’nda Cleveland Cavaliers, Boston Celtics ve Orlando Magic’in ilk üç için avantajlı olduğunu, Raptors’ın temposunu sürdürmesi durumunda Atlanta Hawks ile dördüncü sırayı alabilmek adına büyük bir çekişme yaşayacaklarını tahmin ettiğini söyledi.

ERSANLI MILWAUKEE EVİNDE BULLS’U DEVİRDİ

Öte yandan, NBA’deki diğer Türk basketbolculardan Ersan İlyasova’nın formasını giydiği Milwaukee Bucks, evinde ağırladığı Chicago Bulls’u 96-93’lük skorla yendi.

İlyasova, karşılaşmada 13 sayı, 11 ribaunt ile oynadı. 25 dakika 56 saniye sahada kalan Ersan, 7 kez denediği 3 sayılık atışların üçünü sayıya çevirmesini bildi. Bucks bu galibiyetle ligde bir üst sıraya çıkarak yedinciliğe yerleşti.

Diğer milli oyuncu Mehmet Okur ise takımı Utah Jazz ile çıktığı Memhpis Grizzlies deplasmanından 91-89’luk mağlubiyetle eve döndü. Karşılaşmada Mehmet 16 sayı, 6 asist, 5 ribaunt ile oynadı.

Haberin Devamı

NBA’de dün gece alınan sonuçlar ise şöyle:

Washington Wizards - Orlando Magic: 104-97
Philadelphia 76’ers - Toronto Raptors: 106-108
Memphis Grizzlies - Utah Jazz: 91-89
Atlanta Hawks - Boston Celtics: 93-85
Minnesota Timberwolves - Indiana Pacers: 116-109
New Orleans Hornets - New Jersey Nets: 103-99
Milwaukee Bucks - Chicago Bulls: 96-93
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks: 103-112
Phoenix Suns - Miami Heat: 105-109
Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers: 107-98
Denver Nuggets - Cleveland Cavaliers: 99-97
Golden State Warriors - Sacramento Kings: 108-101
Lige, yarın sabah karşı yapılacak 8 maçla devam edilecek.

Tolga Adanalı / AA