Spor Higuita'dan son akrep vuruşu

Higuita'dan son akrep vuruşu

Paylaş
Higuita'dan son akrep vuruşu

Kolombiyalı efsanevi kaleci Rene Higuita dün ülkesinde yapılan jübile maçıyla futbolu bıraktı

"El Loco" lakabıyla bilinen, dünyanın en renkli kalecilerinden biri olarak gösterilen 43 yaşındaki Higuita’nın Medellin kentindeki jübile maçını yaklaşık 20 bin futbolsever izledi.

Maçta, Kolombiya’nın Atletico Nacional takımının 1990’lı yıllardaki oyuncuları, aralarında Carlos Valderrama, Faustino Asprilla, Leonel Alvarez, Oscar Cordoba, Mauricio Serna ve Victor Aristizabal gibi Kolombiyalı yıldızlardan oluşan takımla mücadele etti.

Higuita, jübile maçında da "akrep vuruşu" olarak nitelendiren kurtarışı yaptı ve frikikten bir gol attı. Kabarık kıvırcık saçları ve kalesindeki cesurca hamleleriyle tanınan Higuita, son olarak geçen yıl Kolombiya’nın Deportivo Pereira takımında forma giydi.

KAMERUN MAÇINDAKİ HATA

Higuita, 1990 Dünya Kupası’nda 2. tur maçında ceza sahasının yaklaşık 20 metre dışında topla oynarken Kamerunlu Milla’yı çalımlamaya kalkmış, topu kapan Milla boş kaleye golü atmıştı.

Maçı 2-1 kaybeden Kolombiya Dünya Kupası’ndan elenmişti. Rene Higuita, Wembley’de İngiltere ile oynanan bir dostluk maçında da üzerine gelen ve elleriyle rahatça tutabileceği topu, gol çizgisi üzerinde kendini öne doğru atarak topuklarıyla uzaklaştırmıştı

Kurtarış sırasında vücudunun aldığı şekil nedeniyle bu hareketi futbol dünyasında "akrep vuruşu" olarak nitelendirilmişti.

KARİYERİNDE 38 GOL VAR

Maçlarda sık sık kalesini terk ederek rakip kalede gol arayan Higuita, oynadığı 235 lig maçında 30 gol, 68 milli maçta da 8 gol attı. Higuita, Kolombiya’daki 8 takımın dışında İspanya’nın Real Valladolid, Meksika’nın Veracruz, Ekvador’un Aucas ve Venezuela’nın Guaros takımlarında da forma giydi.

Haberin Devamı