Spor Hıncal Uluç'tan olay yaratacak sözler!

Hıncal Uluç'tan olay yaratacak sözler!

Paylaş
Hıncal Uluç'tan olay yaratacak sözler!

"Adnan Polat'ın, Ali Sami Yen'e gelecek yüzü yok. Başına geleceği biliyor. Ama nereye kadar kaçacak! Eğer biraz G.Saray sevgisi varsa, sadece başkanlıktan değil, kulüpten istifa etmeli. Aziz Yıldırım ona kucak açar."

Hıncal Uluç, Galatasaray başkanı Adnan Polat hakkında öyle şeyler söylediki yer yerinden oynayacak. İşte olay yaratacak o açıklamalar...

Ali Sami Yen'e gelecek yüzü yok. Başına geleceği biliyor, o stattan çıkamayacağını biliyor ve kaçıyor. Çünkü erkekliğin 10'da 9'u kaçmak! 10'da 1'i hiç görünmemek. Ama nereye kadar kaçacak! Adnan Polat'ta eğer Galatasaray sevgisi varsa, sadece başkanlıktan değil, Galatasaray kulübünden de istifa etmeli. Açıkta kalmaz merak etmesin.

Aziz Yıldırım "Kankam" demiş onun için. Adnan Sezgin ile beraber giderler, kankalarının yanına otururlar. Aziz onlara iş de verir, oyalanırlar. Hagi büyük antrenör değil. Öyle olsa iş bulurdu bugüne kadar. Galatasaray'dan kovuldu, Rumen Milli Takımı'ndan kovuldu. Galatasaray'a gelmesinin tek sebebi var: Adnan Sezgin'e razı olması.

* * *

Galatasaray, Manisa'ya da yenildi ve en kötü sezonlarından ikincisine imza attı. Ali Sami Yen'de ortalık karıştı. Başkan ve yönetim ortada yok. Galatasaray nereye koşuyor?
Adnan Polat'ın, Ali Sami Yen'e gelecek yüzü yok. Başına geleceği biliyor, o stattan çıkamayacağını biliyor ve bu yüzden kaçıyor. Çünkü erkekliğin 10'da 9'u kaçmak; 10'da biri hiç görünmemek. Ama nereye kadar kaçacak!..
Adnan Polat da eğer Galatasaray sevgisi varsa, sadece başkanlıktan değil, Galatasaray kulübünden de istifa etmeli.
Açıkta kalmaz merak etmesin; Aziz Yıldırım, "Kankam" demiş onun için, Fenerbahçe kulübüne alır, Adnan Sezgin ile beraber giderler, kankalarının yanına otururlar!
Aziz onlara iş de verir, oyalanırlar.
Kulübün başına bütün bunlar Adnan Polat'ın anlaşılmaz bir Adnan Sezgin tutkusu yüzünden geldi. 'Adnan Sezgin'i futbol şubesinin başında tutacağım' diye başta Haldun Üstünel olmak üzere herkesi harcadı. Fatih Terim'in niye gelmediğini bütün dünya biliyor. En iyi de ben biliyorum. Fatih'in kibarlığına sığınmasın kimse...
Galatasaray yenilebilir, Galatasaray 9., 10. duruma da düşebilir. Galatasaray küme düşecek hallere de düştü.
Biz o günleri de yaşadık. Hatta hâlâ söylenir, Galatasaray, Büyük Mehmet'in ayarladığı Fenerbahçe'nin hediye ettiği puanla kümede kaldı. Ben biliyorum ki zamanın teknik direktörü Turgay Şeren, Galatasaray yönetiminden kümede kalma primi istedi!.. Bugünleri yaşadı Galatasaray. Mesele bu değil...

İSTİFA DİLEKÇESİ VAR MI?

Mesele; Manisaspor maçında sahada 14 adam seyrettik.
İlk 11 ve sonradan giren 3 kişi. Kulübede 4 adam daha vardı. Tribünde de bir sürü adam vardı. Kameralar hepsini yakın çekimde gösterdi. Ben bir tane Galatasaraylı görmedim. Sahadakiler, kenarda oturanlar ve tribündekiler dahil...
Tekrar ediyorum, Galatasaray yenilebilir ama Galatasaray futbolcusu yenilgiyi kabul etmez. Hakem son düdüğü çalana kadar!.. Hakem 'bitti' diyene kadar... Bittiği anda da sahanın ortasında kahrolur.
Sahada benim gördüğüm manzara, 'Bitse de gitsek' şeklindeydi. İşte acı olan şey bu... İki Adnan'ın Galatasaray'ı getirdiği nokta burası!.. Mücadele etmiyorlar, sırtlarına alelade bir forma giymiş gibiler. Mahalle maçında bile insan daha hırslı oynar!
Ben ortaokul öğrencisiyken, Sağlık Sokak'ta, Ataç Sokak'la gazozuna maç yapardık, yumruk yumruğa gelirdik.
Gazozuna maçta... O kadar hırslı oynardık... Hırslı adam yok. Takımı için oynayan adam yok, takım oyunu oynayan yok. 'Takım ruhu kaybolmuş' diyeceğim ortada takım yok ki ruh olsun!
Geçen gün Türkiye gazetesinde ağabeyim Öcal Uluç'un yazısını okuyorum; "Galatasaray artık büyük takım değil" diye yazmış. Hangi büyük takım Öcal ağabey, hangi büyük takım!.. Takım değil Galatasaray artık...
Bu olmayan takımı toparlayacak, yeniden yaratacak adam 'Adnan Sezgin işbaşında kalsın' diye göreve getirilmedi. Kim getirildi; Hagi.
Hagi'nin özelliği ne? Hagi teknik direktör olarak iflas etmiş bir adam. Romanya dahil, hiçbir yerden, iş teklifi aldığı yok.

Yeniden doğabilmesi, başlayabilmesi için bir tek ümidi vardı; Galatasaray gibi bir markanın başına geçmek. 'Galatasaray'da başarılı olursam sıyırırım' diye düşündüğü için her şeye razı oldu. Adnan Sezgin dahil. Adnan Sezgin'e razı olacak adamı arıyor Adnan Polat!.. Galatasaray'ı kurtaracak adamı değil!.. Çünkü kafasında Galatasaray değil, Adnan Sezgin var. Ben de iki senedir soruyorum; 'Niye' diye!..
Efendim Adnan Sezgin istifa etmiş de Adnan Polat kabul etmemiş!.. Nerede etti? Var mı Galatasaray'ın kayıtlarında istifasını gösteren bir belge? Ben Galatasaray Kongre Üyeliği'nden istifa ettiğim zaman bütün yönetim kurulu arkadaşımdı. Bir yalvarmadıkları kaldı bana... 'İstifa etme Hıncal' diye... Umurumda bile olmadı. İstifa beni alakadar eder, onları değil... Ben istifa ettim mi, ederim arkadaş!.. Kim ne karışır!
Palavra. Adnan Sezgin'in Adnan Polat'ı sevdiği de palavra... Benim yüzümden bir insan bu kadar eleştirilecek, bu kadar yıpranacak ve ben hâlâ diyeceğim ki 'Arkadaş sen beni burada tut.' Hayır! Çeker giderim... Eğer seviyorsam daha çok giderim. Daha hızlı giderim. Böyle bir şey olur mu!
Adnan Polat öyle bir imaj yarattı ki 'Adnan Sezgin'siz Galatasaray olmaz! Onun yerini dolduracak başka bir adam dünyada yok! Bu tek adam! Bu kalacak.' Buyur!

Tribün Adnan Sezgin için şarkılar hazırlamış. "Sallasana, sallasana mendilini" diyorlar.
Yani Polat'a, "Sen de salla mendilini" diyorlar. Sen de git. "Ama gitmeden Sezgin'i gönder öyle git" diyorlar. Mesaj gayet açık. Sezgin'i göndermek artık seni kurtarmaz.
Rijkaard'ı gönderip kelleni kurtarmayı denedin.
Ama Sezgin'i gönderip artık kurtulamazsın. Sen git.
Ama gitmeden evvel Sezgin'i de gönder. Hiç olmazsa onu göndermiş olmanın kredisi sana ait olsun. 'Yeni gelenler gönderdi' olmasın.

Devamı 2. sayfada...

110 İMZAYI TOPLAYAMADILAR

Galatasaray'ın acı tarafı bu. Galatasaray'ın konuşulacak yanı kalmamış. Ortada takım yok, Galatasaray yok, yönetici yok. Hiç kimse yok!
Bütün bu ayıbın günahı Adnan Polat da değil. Adnan Polat ne olduğunu iki senedir gösteriyor. Bütün bu ayıbın günahı önce başta Taner Aşkın'ın. 25 senedir muhalif; meğer bütün muhalefeti yönetime girmek içinmiş.
O sıfatı kazanmak içinmiş. Onu anlıyorum şimdi. Haldun Üstünel harcanırken, 'Sıra bize gelmesin' diye susanlardır bir numaralı günahkârlar. İki numaralı günahkârlar da 110 imzayı bir araya getiremeyen, hatta hazır toplanmış Tüzük Kongresi'ni Seçim Kongresi'ne çevirmeyi düşünmeyen Galatasaray Kongresi'dir.
Galatasaray Kongre Üyeliği'nden istifa ederken ne kadar doğru karar verdiğimi anlıyorum. Ben artık bu ayıbı paylaşmıyorum o kongre ile... Şimdi artık böyle bakıyorum dışarıdan. Özhan Canaydın benim Galatasaray Kulübü Üyeliğimi bitirdi. Adnan Polat da Galatasaraylılığımı bitirmek üzere... O noktaya geldik.

BEDAVA BİLET VERİYORLAR -

Taraftar, futbolculara tepki gösteriyordu ama yönetime karşı fazla tepki yoktu. Manisa maçında sahaya sırtlarını dönen sarı-kırmızılılar, yönetimi istifaya çağırdı, uzun süre stadı terk etmedi. Taraftardaki değişimi neye bağlıyorsunuz?
Taraftarın içinde olmak lazım... Türkiye'de spor medyası olmadığı için; bunu böyle söylediğim zaman kızıyorlar.
Galatasaray taraftarından bana gelen e-mailleri ben okuyorum. 'Bilet ile satın alınmış liderler var.' Bu biletler onlara bedava veriliyor, kapıda para ile satılıyor.
Oradan sebeplenenler, protesto etmek isteyen taraftarı engelliyor, hatta dövüyorlar. "Yanımdaki kız arkadaşıma saldırdılar" diye bana mailler geliyor. Benim bildiğimi spor müdürleri, Galatasaray muhabirleri bilmiyorlar mı? Ama hiçbirinin işine gelmiyor yazmak. Çünkü spor sayfaları kulüp başkanlarının güdümünde.
Adnan Polat'ın kızdığı haberler girmez, Aziz Yıldırım'ın kızdığı haberler girilmez, Yıldırım Demirören'inkızdığı haberler girilmez. Girerlerse boykot edilirler çünkü. Galatasaray muhabiri, Adnan Polat'ın öfkesini çekerse Galatasaray'dan haber alamaz çünkü. Haber çıkarma olayı bitti!
Muhabirlik şu; "Alo, ağabey. Ne var ne yok. Bir şey var mı bugün bana söyleyeceğin? Tamam ağabey, yazarım."
Adam sana kızdı mı söyleyeceği bir şey yok. Sana söylemiyor, öbür gazeteye söylüyor.
Sen atlamış oluyorsun. Onun için aman Adnan'ın huyuna gideyim, Aziz'i öfkelendirmeyeyim, Yıldırım'ı kızdırmayayım.
Muhabirlik bu!..
Galatasaray'ın kapalı tribününde olup bitenler bir trajedidir.
Bir tane Galatasaray muhabiri oraya gidip o tribüne otursa orada neler olup bittiğini görür. Çünkü internet ile geliyor haberin işareti...
Baskı, turnikede başlıyor. Ama tabii o kadar rezalet göğe yükselince; artık o tribün liderlerinin de iler tutar bir tarafı kalmıyor.

* * *
G.SARAY TEPSİ İLE SUNULMAZ!

Hafta içinde Galatasaray'la ilgili dikkat çeken ve tartışılan iki açıklama vardı. Birincisi Mehmet Helvacı'nın "Şirketlerin birleşmesini tek başıma ben yaptım", diğeri ise Ali Dürüst'ün "Başkan adayı olacağım" demesiydi. Bu iki açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?
Mehmet Helvacı olayının arkasında Adnan Sezgin var. Mehmet Helvacı bunu açık açık telaffuz etmiyor.
Ama benim haber kaynaklarım var. Rijkaard gönderilirken Adnan Sezgin'in de gönderilmesi konusunda bir prensip kararına varıldı yönetim kurulunda...
Ama Hagi gelip Fener ile de berabere kalınca Adnan Polat uyuttu.

ORTADAN KAYBOLUR

Mehmet Helvacı ve arkadaşları, Haldun Üstünel'in durumuna düşmek istemiyorlar. 'Ya biz ya Adnan Sezgin' diye ortaya çıkmıyorlar. 'Çıkarsak bize ayıp olur. Adnan Polat, Adnan Sezgin ile kendimizi aynı teraziye koyuyoruz' diye... Onun için başka taraftan vuruyorlar. Ama esas talepleri o "Sultani" denen grubun esas talebi 'Başkan, bize Adnan Sezgin'i de göndereceğinin sözünü vermiştin.
Neden göndermiyorsun?' Olayın iç yüzü bu...
Ali Dürüst, Galatasaray'ın her kriz döneminde adı ortaya atılan bir isim. Ali benim çok iyi arkadaşım, çok da severim kendisini. Ali'de bir tek şey eksik: Cesaret. Seçime girme cesareti yok Ali'nin. Ali istiyor ki Galatasaray Başkanlığı'nı bir altın tepsiye koysunlar, 'Gel başkanımız ol' diyerek önüne sunsunlar.
Yani rakipsiz olacak...
Tek listeyle, tek aday olarak seçime girerse Ali Dürüst başkan olur. Yoksa bir başkası 'Ben de gireceğim' dediği andan itibaren Ali'yi ortada göremezsin. Bu 20 yıldır böyle...
Onun için "Ali Dürüst çıkıyor. Ali Dürüst hazırlanıyor" laflarına benim artık karnım tok. Ali Dürüst çıksın, yumruğunu masaya vursun. İsterse 150 aday olsun.
Ortaya çıkıp 'Ben adayım arkadaş!' desin ben de yanındayım. Ama bunu demedikçe olmaz.
Galatasaray Başkanlığı adama sunulmaz kardeşim.
Galatasaray Başkanı olunur.

* * *
HAGİ'NİN EHLİYETİ YOK

Hagi, Manisa maçı sonrası "Bazı futbolcular normal değiller. Tavırları hoşuma gitmiyor" dedi. Rijkaard da kendisine sabotaj yapıldığını iddia etmişti. Suç futbolcularda mı?
Takımı bu hale Rijkaard getirdi. Rijkaard'ın hiçbir şey söylemeye hakkı yok. Hagi bir enkaz devraldı ama Hagi'nin bu takımı kurtaracak ehliyeti yok.
Hagi'nin gelmesinin bir tek sebebi var. Tekrar söylüyorum; 'futbolu ile tribünlerin sevgilisi, tavrı ile de Adnan Sezgin'e razı olması' o kadar. Hagi büyük antrenör falan değil. Olsa iş bulurdu bugüne kadar. Boş oturuyor. Galatasaray'dan kovuldu, Rumen Milli Takımı'ndan kovuldu. Nerede iş yaptı? Adı sanı var mı Hagi'nin teknik direktör olarak? Geçiyor mu adı hiç? Avrupa'da bu kadar kulüp hocasız kalıyor. Birinin Hagi'ye talip olduğunu duydun mu? İtalya'da futbol oynadı; adı var. Herhangi bir İtalyan kulübünden teklif var mı? Herhangi bir İspanyol kulübünün... İspanya'da top oynadı, adı var.
Amerika, Avrupa'nın eskilerine eşek yüküyle para veriyor. Amerika'da efsane Hagi. 94 Dünya Kupası'nda bütün Amerikalıların sevgilisiydi. Ben oradaydım. Amerika'dan teklif var mı? Ne yapıyor Galatasaray'da geldiğinden beri?

(Fotomaç)

2

Haberin Devamı