Ekonomi Hindistan bereketi

Hindistan bereketi

Paylaş
Hindistan bereketi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçen haftaki Hindistan ve Bangladeş ziyaretlerinde gerçekleştirilen 3 ayrı doğrudan yatırım bağlantısı ile Türkiye'ye Hindistan'dan 150 milyon dolarlık yatırım gelmesi bekleniyor

50 FİRMA SIRAYA GİRDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün geçen haftaki Hindistan ve Bangladeş ziyaretleri meyvelerini vermeye başladı. Gerçekleştirilen 3 doğrudan yatırım bağlantısı ile Türkiye’ye Hindistan’dan 150 milyon dolar yatırım gelecek ve 200 kişiye istihdam sağlanacak.

Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı Hindistan Temsilcisi Ravi Chaudry, Türkiye’de yatırım yapmaya istekli ve kendisiyle ilişkide olan 50 firma bulunduğunu belirterek, Hindistan’dan her hafta bir firmanın Türkiye’ye gittiğini kaydetti.

LÜKS OTEL İÇİN GELİYOR

Ravi Chaudry, Hintli firmaların madencilik, altyapı, tarım ve sulama, tekstil, mücevher ve pırlanta alanlarında yatırım yapmak istediğini dile getirdi. Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) da yaptığı açıklamada, 5 ülkede 28 beş yıldızlı otelle faaliyet gösteren Oberoi Group’un İstanbul’da lüks otel kurmak istediğini belirtti.

Açıklamada cirosu 230 milyon dolar olan grubun temsilcilerinin önümüzdeki günlerde İstanbul’a gelerek Boğaz kıyısında otel inşasına uygun yer araştıracağı kaydedildi.

TÜRK-HİNT FİLMLERİ FESTİVALİ DÜZENLENECEK

Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı’ndan Hindistan’la kurulan diğer iş bağlantıları ile ilgili şu bilgiler verildi: “Hindistan ve Bangladeş’te gemi yapımında faaliyet gösteren bir firma, Türkiye’de üretim yapacak. Hintli bir firma Türkiye’de orman kalıntılarından enerji üretecek.

Hindistan’da iç piyasa için üreten Söktaş, 80 milyon dolarlık yatırımla kapasitesini 2 kat artıracak. Boydak Holding Hindistan’dan iplik alacak. Türk-Hint Filmleri Festivali’nin düzenlenmesi için resmi makamlardan onay alındı.”

TÜRK MÜTEAHHİTLERE AÇIK DAVET

Hindistan ve Bangladeş gezilerinden önemli sonuçlar aldıklarını belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Hindistan’ın yol yapımı konusunda Türk müteahhitlerinden yararlanmak istediğini kaydetti.

Yıldırım, “Hindistan’ın toplam yol ağı 3 milyon 400 bin kilometre. Dünyanın ikinci büyük yol ağına sahip. Fakat yolların standardı ve kalitesi iyi değil. Hindistan’ın yılda 50 bin, 100 bin kilometre yol yapması gerekiyor. Bu yolların yapımı için Türk müteahhitlerine açıkça davette bulundular” dedi.

TOBB:BİRLİKTE HAREKET EDİLSİN

Türk işadamları önceki gün Katar’da da bir başarıya imza attı. Bahçıvan Gıda Başkanı Erdal Bahçıvan, Katar firması Hasat Hud ile 500 milyon dolarlık tarımsal işbirliği anlaşması imzaladı.

Türkiye Odalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, Hintli işadamlarını gelişmekte olan ülkelerde Türkiye ile hareket etmeye çağırdı. Hisarcıklıoğlu, iki ülke arasında serbest ticaret anlaşmasının imzalanması ve vize sorununun kalkması gerektiğine de işaret etti.

2

Haberin Devamı