Dünya Hindistan’da tren raydan çıktı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Hindistan’da tren raydan çıktı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Paylaş
Hindistan’da tren raydan çıktı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Hindistan’ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinin Muzaffarnagar kentinde bir trenin 6 vagonunun raydan çıkması sonucu en az 10 kişinin hayatını kaybettiği, 65 kişinin de yaralandığı bildirildi

Demiryolu sözcülerinden Neeraj Sharma, ülkenin kuzeyindeki Muzaffarnagar’a bağlı Khatauli yakınlarında bir yolcu treninin 6 vagonunun raydan çıktığını açıkladı.

Kaza sonucu en az 10 kişinin yaşamını yitirdiğini, 65 kişinin yaralandığını söyleyen Sharma, kazanın nedeninin henüz bilinmediğini ifade etti. Yetkililer de "Kalinga-Utkal Express" treninin raydan çıkan vagonlarındaki yolcuların kurtarılması için yerel halkla ortak çalışma yürütüldüğünü belirtti.

YARALILAR TEDAVİ ALTINA ALINDI


Yaralılar, yakınlardaki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. "Kalinga-Utkal Express"i kuzeydeki Uttarakhand eyaletine bağlı Haridvar ile doğudaki Odişa eyaletinin Puri kenti arasında sefer yapıyordu. Bu arada, Ulusal Demiryolu Bakanı Suresh Purabhu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yetkililerin olay yerine gittiğini ve arama kurtarma çalışmalarının hızla başlatıldığını belirtti. Purabhu, kazayla ilgili soruşturma açılması talimatı verdiğini de bildirdi.

145 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ


Devlete ait demiryolu ağının günde 11 bin trenle 23 milyon yolcu taşıdığı Hindistan’da kasım ayında Uttar Pradeş eyaletinde bir yolcu treninin 14 vagonunun raydan çıkması sonucu 145 kişi yaşamını yitirmiş, 76’sı ağır 226 kişi yaralanmıştı.

LUCKNOW (AA)

Haberin Devamı