Bilim - Teknoloji Hindistan Google ve Skype'ı Yasaklıyor
Paylaş
Hindistan Google ve Skype'ı Yasaklıyor

Arap ülkelerinin BlackBerry'leri yasaklamasıyla başlayan furya Hindistan'a sıçradı. Hindistan sadece BlackBerry'leri değil Google ve Skype'ı da yasaklanacaklar listesine aldı.

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde BlackBerry'lerin ülkenin güvenlik politikalarına uymadığı gerekçesiyle yasaklanmasından sonra aynı kervana Hindistan'da katılmıştı. Hindistan hükümeti BlackBerry'lerin üreticisi RIM'e 31 Ağustos'a kadar süre vermiş, bu süreye kadar cihazlardaki şifreli iletilerin kendi istihbarat örgütleri tarafından okunabilmesini istemişti.

Haberin Devamı

Hindular şimdi de daha ileri giderek Google ve Skype'ı da yasaklanacaklar listesine ekledi. Yetkililer tüm anlık mesajlaşma uygulamalarının ve e-posta servislerinin gerektiğinde izlenebilmesini istiyorlar. Hükümetin talepleri yerine gelmezse yakında Hindistan'da Gtalk, Gmail ve Skype'ın da yasaklanması gündeme gelebilir. Dünyanın ikinci en kalabalık ülkesinde kullanıcı kaybetmek istemeyen Google ve Skype'ın ne yapacağı merakla bekleniyor. Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.