Dünya Hindistanlı eyalet başbakanı: Hindistan, interneti asırlardır kullanıyor

Hindistanlı eyalet başbakanı: Hindistan, interneti asırlardır kullanıyor

Paylaş
Hindistanlı eyalet başbakanı: Hindistan, interneti asırlardır kullanıyor

Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Tripura eyaletinin yöneticisi Biplab Deb, internet ve uydu teknolojisinin binlerce yıl önce antik Hindistanlılar tarafından icat edidiğini öne sürdü. Yöneticinin sözleri özellikle sosyal medyada alay konusu oldu

Hindistan'da iktidardaki milliyetçi 'Hindistan Halk Partisi' (BJP) hükümetinden Tripura eyaletinin yöneticisi Biplab Deb, internet ve uydu teknolojisinin binlerce yıl önce eski Hindistan'da icat edildiğini savundu.

İddiasının kanıtlarını Sanskritçe yazılmış en önemli iki destandan biri olan Mahabbarata'ya dayandıran Deb, destandaki 'Kurukşetra Savaşı'nın' bu teknolojilerin varlığını kanıtladığını öne sürdü.

'HİNDİSTAN İNTERNETİ ÇAĞLARDIR KULLANIYOR'


Economic Times'ın haberine göre, açık bir etkinlikte konuşan eyalet başbakanı Deb "Avrupalılar ve Amerikalılar bunların kendilerinin olduğunu iddia edebilir ancak aslında bu bizim teknolojimiz. Hindistan interneti asırlardır kullanıyor. Mahabbarata'da Sanjaya (destandaki karakterleden biri) kördü ancak buna rağmen savaş alanında neler olup bittiğini Dhritarashtra'ya (Kurukşetra Savaşı döneminde Hastinapur'un Kralı) anlattı. Bu internet ve teknoloji sayesindeydi. O dönem ayrıca uydular da vardı" ifadelerini kullandı.

'BUGÜNÜN SORUNLARINI ÇÖZMEK YERİNE HAYALİ BİR GEÇMİŞİ ROMANTİZE ETMEKLE MEŞGULLER'


Hindistanlı bakanın açıklamaları özellikle sosyal medyada alay konusu oldu. Twitter kullanıcıları Başbakan Narendra Modi dahil BJP hükümetinden birçok ismin benzer iddialarda bulunduğunu hatırlatarak bunun 'tehlikeli bir eğilim' olduğu yorumunu yaptı.

Bazı kullanıcılar da yayımladıkları komik videolar ve fotoğraflarla bakanın açıklamasıyla dalga geçti.

Haberin Devamı