Gündem Hıristiyan din adamı öldürüldü

Hıristiyan din adamı öldürüldü

Paylaş
Hıristiyan din adamı öldürüldü

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde görev yapan Anadolu Episkoposluğu ve Havarisel Vekilli Luigi Padovese, evinde uğradığı bıçaklı saldırıda öldü

Luigi Padovese'in, Murat Altun adındaki şoförünün bıçaklı saldırısına uğradığı ve ağır yaralı kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi. Murat Altun'un ise bugün tutuklandığı kaydedildi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, yaptığı açıklamada "İlk araştırmaya göre konunun siyasi bir tarafı yok. 4,5 yıldır Padovese'nin şoförlüğünü yapan zanlının psikolojik sorunları olduğunu ve tedavi gördüğünü öğrendik.

Padovese'nin öldürülmesi kişisel bir olay gibi görünüyor. Olayı detaylı bir şekilde araştırıyoruz" diye konuştu.

İTALYA'DA FLAŞ HABER OLARAK GEÇTİ

Luigi Padovese'nin bıçaklanarak öldürülmesi İtalya'da ‘flaş haber' olarak verildi. Vatikan, cinayet ile ilgili “Korkunç bir olay” açıklaması yaptı.

İtalyan din adamının öldürülmesi ANSA Haber Ajansı tarafından ‘Türkiye, İtalyan din adamı Luigi Padovese öldürüldü” başlığıyla servis yapıldı.

Vatikan Basın Sözcüsü Peder Federico Lombardi, cinayeti, “Korkunç bir olay” olarak değerlendirdi. Lombardi ayrıca, “İnanılmaz, korkunç bir olay. Derin bir üzüntü içindeyiz” dedi.

Hatay/DHA