Gündem Hırsızın intikamı

Hırsızın intikamı

Paylaş
Hırsızın intikamı

Çaldıkları motosikletin sahibini, 'hırsız' diye polise ihbar ettiler

Adana’da, kontak kilidini kırdıkları motosikleti çalan 2 hırsız, motosikletin bayiye ait olduğunu öğrenince sahibini arayıp özür dileyerek, motosikleti bıraktıkları yerden almalarını istedi. Ancak hırsızlar, aynı anda polisi de arayıp çalıntı motosiklet ihbarı yaparak, aracı almaya gidenlerin suçsuz yere kısa süreli gözaltına alınmalarına neden oldu.

Haberin Devamı

8 Ocak’ta yaşanan olayda, kimlikleri henüz belirlenemeyen 2 kişi, Reşatbey Mahallesi’ndeki bir apartmanın girişine park edilmiş 01 SL 918 plakalı motosikleti kontak kilidini kırarak çaldı. Apartmanın güvenlik kamerasınca görüntülenen hırsızlar, ruhsata baktıklarında motosikletin bisiklet ve motosiklet bayinin oğlu üniversite öğrencisi İsmail Camgöz’e ait olduğunu gördü. Çaldıkları motosikletin kontak kilidini değiştiremeyeceklerini anlayan hırsızlar firmayı arayıp, “Kusura bakmayın. Sizin motosikleti çalmışız. Pişmanız. Devlet Hastanesi’nin oraya motosikleti bırakıyoruz” dedi. Firma sahibi, tarif edilen yere gidip motosikleti almaları için 2 personeli görevlendirdi. Ancak hırsızlar, firma sahibiyle yaptıkları görüşmenin ardından 155’i de arayıp, “Hırsızlık motosikletini hastanenin oradan alacaklar” diyerek ihbarda bulundu. Bunun üzerine gönderilen 2 personel, polis tarafından ‘hırsız’ diye gözaltına alındı.

Haberin Devamı

RUHSAT SAHİBİ GELİNCE SERBEST KALDILAR

Hırsız olmadıklarını anlatmalarına karşılık polisleri inandıramayan 2 kişi, ruhsatta adı bulunan İsmail Camgöz’ün gelip, olayı anlatmasıyla serbest bırakıldı. Bir hafta sonra motosikletine kavuşan İsmail Camgöz şunları söyledi:

“Bu kadar kısa bir sürede hırsızların yakalanacağını tahmin etmiyordum. Bizim motosiklet bayi ve parçacı olduğumuzu öğrenince motosikleti iade etmişler. Zaten çalarken kontak kilidini kırdıkları için yeni kilit ve anahtar için bize geleceklerdi. Çünkü o parça Adana’da sadece bizde satılıyor. Arayıp özür dilediler, motosikleti bıraktılar. Ama aynı dakikada polisi de arayıp ihbarda bulununca, motosikleti almaya giden 2 elemanımızı polis hırsız sanmış.”
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Süleyman CÜZDAN/ADANA, (DHA)