Gündem Hırsızlar pazar çantası peşinde

Hırsızlar pazar çantası peşinde

Paylaş
Hırsızlar pazar çantası peşinde

Manisa pazarlarında önceden kalabalıktan yararlanarak, vatandaşın cebinden cüzdanını çeken hırsızlar, artık dolu pazar arabalarını çalıp götürüyor

Karaköy ve salı pazarlarında yaşanan pazar arabası hırsızlığı olayları, vatandaşların zabıta ve emniyete şikayetçi olmalarıyla ortaya çıktı. Pazartesi ve salı günleri kurulan pazarlarda 11 vatandaşın dolu pazar arabaları çalındı.

Manisa Belediyesi Zabıta ekipleri, hırsızları yakalamak için başlattıkları çalışmalardan şu ana kadar bir sonuç alamadı.

Manisa Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener, pazarlarda eskiden yankesiciler bulunduğunu hatırlatarak, “Şimdi pazara alışverişe gelen vatandaşların aldıkları ürünleri koydukları arabalarını çalan hırsızlar türedi. Vatandaşlarımızın pazarda daha dikkatli olmaları gerekiyor” dedi.

Pazarda alışveriş yapan vatandaşlardan Hüseyin Yelkenci de, “Artık pazarda bile tetikte olmamız gerekiyor. Çünkü, bir an için aldığın ürünü koyduğun çantayı bırakınca hırsızlar çalıp gidiyor.

Hırsız pazarda vardı ama cebindeki parayı, cüzdanı çalıyorlardı. Şimdi ise hırsız elinde tuttuğun pazar arabasını çalıyor” diye konuştu.

Evren KASIRGA/MANİSA (DHA)