Gündem Hırsızlar su sayaçlarına dadandı!

Hırsızlar su sayaçlarına dadandı!

Paylaş
Hırsızlar su sayaçlarına dadandı!

Hırsızlar su sayaçlarına dadandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, bazı bölgelerde 1,5 ayda 938 adet su sayacının sökülerek çalındığını belirterek, aboneleri uyardı.

Haberin Devamı

ASKİ Genel Müdürlüğüne, özellikle Mamak, Sincan, Gölbaşı, Etimesgut ve Kazan bölgelerinden su sayacı hırsızlığı ile ilgili şikayetler geliyor.

Aboneler, suyun akmadığını fark ederek sayaçlarını kontrol ettiklerinde, sayaçlarının sökülmüş olduğunu görerek, sayaçların ASKİ tarafından söküldüğü düşüncesiyle kurumu arıyorlar. ASKİ yetkilileri, gelen şikayetler doğrultusunda yapılan incelemede başvuruda bulunan abonelerle ilgili böyle bir işlem olmadığının tespit edildiğini ve sayaçların çalındığının anlaşıldığını belirttiler.

Yetkililer, söz konusu bölgelerden bu konuda 1,5 ayda 938 su sayacı sökülmesiyle ilgili başvuru yapıldığını bildirdiler. Bazı kişilerin, kendilerini ASKİ görevlisi olarak tanıtıp, sayaçları söktüklerinin tespit edildiğini ifade eden yetkililer, abonelerden, "Sayaçların korunması Tarifeler Yönetmeliği 12/C maddesi gereğince abonelere ait olduğundan, sayaç hırsızlıklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını, resmi görevli olduğunu söyleyen kişilerden kimlik sormalarını, şüphelendikleri durumları ’155 Polis İmdat’ ve ’ASKİ 185’ numaralı telefonlara bildirmelerini" istediler. Yetkililer, abonelerin sayaçlarının çalındığına ilişkin bilgi vermelerinin ardından aynı gün yeni sayacın takıldığını belirterek, yeni sayaç ücretinin ise 63 TL olduğunu bildirdiler.

Haberin Devamı