Magazin Hırsızlar Tınaz'ı hastanelik etti

Hırsızlar Tınaz'ı hastanelik etti

Paylaş
Hırsızlar Tınaz'ı hastanelik etti

Şarkıcı Faruk Tınaz'ın Yeniköy'deki evine giren maskeli 6 kişi, 700 bin doları gasp ettikten sonra Tınaz'ı da hastanelik etti

Şarkıcı Faruk Tınaz’ın Yeniköy’deki evine gece yarısı giren maskeli 6 kişi, evde bulunan 700 bin doları gasp ettikten sonra kendilerine direnen şarkıcıyı feci şekilde dövüp hastanelik etti. Soyguncular, Tınaz’ın eşi Canan Tınaz ile Rus asıllı hizmetçileri Maria Teodora’yı da bağlayıp kaçtı. Teodora gözaltına alındı. Ancak asıl zanlı olarak, yine yabancı uyruklu olan eski hizmetçi ön plana çıkmaya başladı.

Haberin Devamı

HaberTürk gazetesine göre olay, etrafı duvarlarla çevrili, ön kapısında güvenlikçiler bulunan ve 24 saat korunan İstanbul Yeniköy’deki Yeşil Konaklar Sitesi’nde meydana geldi. Gece yarısı sitenin arka bahçesindeki duvarı aşan maskeli 6 kişi, giriş katındaki balkondan girdikleri evde Faruk Tınaz, eşi Canan Tınaz ve Rus asıllı hizmetçileri Maria Teodora’yı silahla tehdit ederek etkisiz hale getirip üçünü de bağladı. Tınaz’a kasanın şifresini soran soyguncular, şarkıcının direnmesi üzerine zor kullandı.

TEKME TOKAT DÖVDÜLER

Saldırganların tekme tokat vurmaya başlaması üzerine daha fazla direnemeyen Tınaz, şifreyi girerek kasanın açılmasını sağladı. Kasada bulunan 700 bin dolar nakit para ve mücevheri alan saldırganlar, geldikleri gibi siteden çıkmayı başardı.

Haberin Devamı

Evde yapılan aramada Tınaz’a ait ruhsatlı bir silah bulunurken, soygunculara ait olduğu belirlenen kar maskesi ile bilekliğe el konuldu. Maskede bulunan saç kılı DNA testi için kriminal laboratuvara gönderildi. Polis, Rus asıllı hizmetçiyi gözaltına aldı. Son dönemde zengin işadamlarının evlerinde hizmetçi olarak çalışan yabancı uyrukluların, sevgili ya da arkadaşlarıyla soygun planı yaptığını kaydeden polis, aynı yöntemle soygunun gerçekleştirilmiş olabileceği üzerinde de duruyor.

‘SİLAHI KAFAMA DAYAYIP DÖVDÜLER’

Saldırı sonucu kaburgaları kırılan Tınaz’ın hastanedeki ifadesinde şunları söylediği öğrenildi: “Maskeli saldırganları bir anda karşımda gördüm. Alt kattaki balkon kapısından girmişler. Eşimi ve hizmetçiyi de bağlamışlar. Silahı kafama dayayıp kasanın yerini sordular. Direnmeye çalışınca tekme tokat dövdüler. Şifreyi söylemek zorunda kaldım. Kasayı açıp para ve mücevherleri açıp kaçtılar.”

ESKİ HİZMETÇİ ZAN ALTINDA

Şarkıcının evinde çalışan Moldovyalı hizmetçisi bilgisine başvurulmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne götürüldü. Polisin ilk belirlemelerine göre bu hizmetçinin olayla bir bağlantısı kurulamadı. Asıl şüpheler Faruk Tınaz'ın evinde bir dönem 10 ay çalışan yabancı uyruklu eski hizmetçi üzerinde yoğunlaştı. Üç farklı pasaport kullandığı anlaşılan eski hizmetçinin cep telefonun da kapalı olduğu ve sinyal vermediği belirlendi. Eski hizmetçinin Türkiye dışına çıkmış olduğunu sanıyor. Polis olayı eski hizmetçi ile bağlantılı bir grubun gerçekleştirdiği üzerinde duruyor.

Haberin Devamı

Canan Tınaz, olay gecesi yaşadıklarını "Bu normal bir soygun değil. Çete olayı gibi. Evimizi silahlı ve maskeli altı adam bastı. Eşim daha yeni taburcu oldu, konuşacak halde değil. Bu konuda fazla bilgi vermek istemiyorum, polis konuşmamızı da istemedi. Evimizde şu anda 40-50 memur var. Gasp bürosundan, Sarıyer Emniyet Müdürlüğü'nden memurlar, kriminal uzmanlar var. Şoktayız" diye anlatmıştı.

DHA - HaberTürk