Gündem Hırsızlık parasıyla villa almışlar

Hırsızlık parasıyla villa almışlar

Paylaş
Hırsızlık parasıyla villa almışlar

Konya'da temizlikçi olarak çalıştıkları evlerden hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınanların villalarda yaşadığı iddia edildi

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, 3 aylık çalışmanın ardından 13 Ocak Çarşamba günü sabah saatlerinde kent merkezindeki 3 villaya operasyon düzenledi.

Operasyonda, ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, evden hırsızlık yapmak ve konut dokunulmazlığını ihlal’ suçlamaları iddiası ile 4’ü çocuk, 6’sı kadın toplam 17 kişi gözaltına alındı.

Elebaşılığını 38 yaşındaki Y.E. ve sevgilisi 43 yaşındaki K.K.’nin yaptığı öne sürülen şebekeye bağlı kadınların, temizlik yaptıkları evlerden küçük ev aletleri ve takı çaldığı, yine kadınların temizlik bahanesi ile kapılarını çaldıkları evlerde kimsenin olmadığını anlayınca, saç tokası ile kilikteli açıp hırsızlık yaptığı iddia edildi.

Kadınların çaldıkları eşyaların ise eşleri ve çocukları tarafından satıldığı öne sürüldü.

LÜKS HAYAT

Şebekeye ait Konya’da 3 villa, biri zırhlı 3 minibüs ve 2 otomobil bulunduğu, memleketleri Kayseri’de de çok sayıda gayrimenkul sahibi oldukları öne sürüldü.

Şebeke üyelerinin semt pazarları kurulan bölgeleri tercih ettikleri ve bu bölgelere zırhlı minibüs ile servis edildikleri belirtildi. Şebekenin, bir bankanın satışa çıkartmış olduğu zırhlı minibüsü satın aldığı kaydedildi.

ROMANCA ŞİFRELİ KONUŞMA

Şebeke üyelerinin telefonda birbirleriyle Roman dilinin ‘Mandaca’ lehçesini kullanarak, şifreli konuşmaya çalıştıkları belirtildi. Polise yakalanmamak için Mandaca lehçesini kullandıkları tesbit edilen şebeke üyelerinin kullandıkları kelimelerin bazıları şöyle:

Polis: İdo,
Evin içerisindeyim: Andre koker,
Polis geliyor dışarı çık: Cükula ayle evrek niko.

Polisin, çetenin kullandığı kelimeleri çözmek için Kırklareli’den Mandaca lehçesini bilen bir tercüman getirdiği kaydedildi.

Özgür SARI-Mücahit YURTSEVEN/KONYA (DHA)

2