Gündem 'Hırsızlık perisi' yakalandı

'Hırsızlık perisi' yakalandı

Paylaş
'Hırsızlık perisi' yakalandı

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği operasyonda çökertilen hırsızlık çetesi üyeleri ile birlikte 33 yaşındaki Perihan Y. de yakalandı

Arkadaşlarının "Peri" dedikleri Perihan Y.’nin karakol veya cezaevine düşen çete üyelerine lojistik destek sağladığı ortaya çıktı.

Zanlıların yakalandıklarında hemen Perihan Y.’ye haber verdikleri onun da avukat temin ederek arkadaşlarını kurtarmaya çalıştığı belirlendi.

Semra Özal’ın evini soydukları iddiasıyla daha önceden yakalanan Bülent G.’nin başında bulunduğu hırsızlık çetesiyle ilgili sorgular tamamlandı.

Zanlılar hakkında, aralarında ev, iş ve oto hırsızlıkları ile silahla yaralama suçunun bulunduğu 24 ayrı dosyadan işlem yapıldı.

HIRSIZLIK YAPMAYAN ARKADAŞLARINI VURMUŞLAR

Hırsızlık Büro Amirliği’nde yapılan sorgularında zanlılar suçlarını itiraf etti. Sorgulamada çetenin hırsızlık yapmak istemeyen Şeref İ.’yi (25) geçen Mart ayında silahla vurdurduğu ortaya çıktı.

Şeref İ. vurulmasına rağmen yine de hırsızlık yapmak istemedi. Çete üyesi Mehmet K., Şeref İ.’ye gözdağı vermek için ağabeyi Vedat İ.’yi Diyarbakır’da tabancayla yaraladı.

Yakalanmadan kısa bir süre önce cezaevinde tanıştığı bir arkadaşı tarafından tabancayla vurulan Mehmet K., ayağındaki ameliyat yüzünden Asayiş Şube Müdürlüğü’ne koltuk değnekleri ile getirildi. Mehmet K.,Vedat İ.’yi tabancayla vurarak yaraladığını itiraf etti.

Ali AKSOYER/İSTANBUL (DHA)