Tamer Heper Hissedar var mı?
HABERİ PAYLAŞ

Hissedar var mı?

Haberin Devamı

Bir yakınımın eşi öldü, çocuğu yok. Eşinden bir ev ve maaş kaldı. Kendisi yalnız olduğu için evini hayır kurumlarından birine bağışlayıp huzurevinde kalmak istiyor. Bu durumda kendi veya eşinin akrabalarının izni gerekir mi? Ömür boyu huzurevinde kalabilir mi? ● F.K.

Ö
nce genel uygulama: Bu yolla huzurevine kabul işlemi yapan muhtelif hayır kurumları var. Bunlar vatandaşı huzurevine alıyor ve vatandaş ömür boyu burada kalabiliyor. Gönül isterdi ki yalnız ve kimsesiz vatandaşlar da bir ev bağışlamadan bakımlı, temiz, dürüst işletilen huzurevlerinde kalsınlar.

Bugün için bu imkan kısıtlı. Ancak bu toplumsal bir ihtiyaç. Maalesef günümüzde pahalı yatırımlara para bulunuyor ama bu gibi toplumsal ihtiyaçlar için para yok. Geleyim soruya. Yakınınız evini bağışlayarak bir huzurevine yerleşebilir ancak tereddüt ettiğim bir husus var.

Ev eşinden miras kaldı ise bu evde ikinci derece mirasçıların payı yok mu? Şayet başka hissedarlar var ise böyle bir bağışı yapamayacak. Bağışı kabul edenler de bu gibi gayrimenkulleri kabul etmiyor. Şayet başkalarının hissesi yok ise bu bağışı yapabilir.

Tek başına malik olmasına rağmen diğer akrabaların müdahalesi olup olamayacağını sormuşsunuz. Şayet tek başına malik ise verdiğiniz aile tablosuna göre mahfuz hisseli mirasçı yok. Bu durumda dilediği bağışı yapar. Mahfuz hisseli mirasçılar eş ve altsoydur. Mahfuz hissesi olmayan mirasçılar da buna şimdi veya sonradan müdahale edemezler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder