Spor Hitit Rallisi 41 yıl sonra ana vatanında

Hitit Rallisi 41 yıl sonra ana vatanında

Paylaş
Hitit Rallisi 41 yıl sonra ana vatanında

Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından 41 yıldır Ankara'da düzenlenen Hitit Rallisi, ilk kez "Hitit diyarı" Çorum'da gerçekleştirilecek.

Ankara Otomobil Sporları Kulübü (ANOK) tarafından 41 yıldır Ankara’da düzenlenen Türkiye’nin en prestijli rallisi unvanına sahip Hitit Rallisi, ilk kez "Hitit diyarı" Çorum’da gerçekleştirilecek.

Belediye başkanı Muzaffer Külcü’nün daveti üzerine ilk kez Çorum’da organize edilen etkinlik, 19-20 Eylül’de Çorum Belediyesi Hitit Rallisi adıyla 42. kez düzenlenecek.

Başkan Külcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çorum’da ilk kez düzenlenecek ralliye 43 takımın katılacağını ve bu sayının yarış camiasınca rekor olarak ifade edildiğini söyledi. Hitit Rallisi’nin yarın fuar alanında saat 18.00’de verilecek startla başlayacağını belirten Külcü, Kırkdilim ve Çatak etabının zorlu yollarında yarışacak sürücülerin özel seyirci etaplarında da gösteri sunacaklarını kaydetti.

Türkiye’de bir ilke daha imza atılarak zorlu yarışın gece etabıyla başlayacağını belirten Külcü, şu ifadeleri kullandı:

"İlk kez ev sahipliği yapacağımız Hitit Rallisi, bir ilke imza atılarak gece yarış etabıyla başlayacak. Yarış, pazar günü Kırkdilim ve Çatak etaplarıyla tamamlanacak. Gazi Caddesi önünde kurulacak finiş noktasına saat 17.03’te gelecek pilotlar, burada düzenlenecek kupa töreniyle madalyalarına alacak. İlk kez ana vatanında düzenlenecek Hitit Rallisi ile kentimiz büyük bir görselliğe ev sahipliği yapmış olacak. Tüm hemşehrilerimizi bu önemli otomobil yarışına davet ediyoruz."

ANOK Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Sürhan Altınkanat da yarışların ilk kez "Hitit diyarı" Çorum’da yapılacak olmasından mutluluk duyduklarını belirterek, kendilerini Çorum’a davet eden belediye başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti.

AA

Haberin Devamı