Yaşam Hızla yaşlanıyoruz

Hızla yaşlanıyoruz

Paylaş
Hızla yaşlanıyoruz

Türkiye, Güney Kore'den sonra en hızlı yaşlanan ikinci ülke. Son 50 yılda 60 yaş üzeri nüfus yüzde 57 80 yaş üzeri nüfus ise yüzde 266 oranında arttı

‘10 MİLYON YAŞLI VAR’

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Tufan, Türkiye’de 10 milyonun üzerinde yaşlı nüfus (60 yaş üzeri) bulunduğunu söyledi.

Türkiye’nin çok genç nüfusa sahip olmasına rağmen çok hızlı yaşlandığını belirten Prof. Dr. İsmail Tufan, “2050 yılında nüfusu 101 milyona çıkacak Türkiye’nin 14 milyon kronik hasta, engelli ve bakıma muhtaç yaşlısı olacak. Bu yaşlıların bakımı ve sağlık sorunları için devletin çok büyük bütçeler ayırması gerekecek” dedi.

‘SIKINTI YAŞARIZ’

Türkiye’nin, Güney Kore’den sonra en hızlı yaşlanan ikinci ülke olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Tufan, “1960’tan sonra 60 yaş üzeri nüfus yüzde 57, 80 yaş üzeri nüfus ise yüzde 266 oranında arttı.

Gerekli adımlar atılmazsa Türkiye yaşlı bakımı konusunda büyük sıkıntılar yaşayacak. Almanya’daki gibi yaşlı bakım modeline geçilmesi gerekiyor. Bizde yaşlılara genellikle kızı, gelini bakıyor. Uzun süre yaşlılara bakanlar bir süre sonra psikolojik olarak bakıma muhtaç hale geliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı