Dünya Hızlı trene karşı ayaklandılar

Hızlı trene karşı ayaklandılar

Paylaş
Hızlı trene karşı ayaklandılar

İtalya'nın kuzeyinde ülkenin en güzel noktalarından birinde yapılması planlanan bir hızlı tren inşaatıyla ilgili protestolarda çatışma çıktı

Bir yetkilinin yaptığı açıklamada çatışmanın inşaat işçilerinin Torino yakınlarındaki Susa Vadisi’nde tünel inşaatı çalışmalarına başlamaya hazırlandığı sırada başladığı belirtildi. 2000 civarında göstericinin gece saatlerinde vadiye geldiği ve inşaatın başlamasını beklediği ifade edildi.

Haberin Devamı

Lyon-Torino demiryolu hattının inşaatından sorumlu hükümet yetkilisi Mario Virano, “Bir grup muhalif sabah 7.00 sularında polise saldırdı, polis de yanıt verdi” dedi.

Virano, durumu “zor” olarak nitelendirirken projeye muhalif grupların inşaat alanına giden yollara engeller inşa ettiğini ve çeşitli kamplar kurduğunu da sözlerine ekledi.

Projenin düzenleyicilerinin Avrupa Birliği sübvansiyonlarından yararlanabilmesi için inşaatın 30 Haziran’dan önce başlaması gerekiyor. İçişleri Bakanı Roberto Maroni, dün yaptığı açıklamada projenin 30 Haziran’dan önce başlatılacağını duyurdu.

Maroni, “Proje hayata geçirilecek. Aksi takdirde yüz milyonlarca euroluk sübvansiyona, Avrupa’yla bağlantılarımıza ve geleceğimize güle güle demek zorunda kalacağız” dedi.

Haberin Devamı

Fransa ve İtalya 2001 yılında Milano-Paris arasındaki yolu 7 saatten 4’e indirmek ve Avrupa içerinde stratejik bir bağlantı oluşturmak adına bir hızlı tren yolu inşası için anlaşma yapmıştı.

Projenin maliyetinin 15 milyar euro olacağı tahmin ediliyor. Ancak Susa Vadisi halkı tünel inşaatlarının çevreye zarar vereceğini belirterek plana karşı çıktı.

(Hürriyet Planet)