Gündem Hâkim 'Bu dava 30 yıl bitmez' demiş

Hâkim 'Bu dava 30 yıl bitmez' demiş

Paylaş
Hâkim 'Bu dava 30 yıl bitmez' demiş

Hâkim 'Bu dava 30 yıl bitmez' demiş

Ergenekon’un son dalgasında dinlemelere takılan HSYK (Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu) Başkanvekili Kadir Özbek, Seyfi Oktay ile Yargıtay’a üye seçilecek bazı isimler konusunda görüştüğü, Ergenekon davasına bakan mahkemenin başkanı Köksal Şengün ile bir araya geldiğine yönelik haberlerle ilgili şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

‘İstemekle olmaz’

“Seyfi Oktay ile bir dönem beraber çalıştık. Zaman zaman bir araya geliriz. Yargıtay seçimlerinde veya benzeri atamalarda muhakkak talepte bulunanlar vardır, referans olanlar da vardır. Ancak bu kurul kararıyla gerçekleştirilen bir işlemdir. Birinin söylemesiyle, istemesiyle o işler olmaz.”

Herkesle görüşürüm’

“Köksal Şengün ile sadece bir kez, makamımda görüştüm. Yargıtay üyesi olmak istediğini söyledi. İş yükünün çok olduğunu, baktığı davanın bu tempoyla giderse, 30 yılda bitmeyeceğini anlattı. Ben de kendisine, Yargıtay’a seçilmesinin yanlış olacağını, kamuoyunda HSYK’nın o makamı bilerek boşaltmaya çalıştığı algısını yaratabileceğini söyledim. Tülay Bekar adlı avukatla ya da diğer kişilerle olan iletişimi nedir, bunları bilmiyorum. Bu isimleri de tanımıyorum. İstanbul’da görevli diğer bazı hakimlerle de görüştüm. Ben görevim gereği bütün hâkim ve savcılarla görüşürüm.”

Haberin Devamı

‘Telefonum bağlı’

Olayla ilgisi olmayan kişilerin telefonlarının dinlenerek, sızdırıldığı anlaşılıyor. Benim hakkımda bir dinleme kararı yok. Sanırım benim telefonum doğrudan bağlı. Her konuşma ortada. Konuştuğumuz her şeyi okuyoruz. Ortaya atılan her şeyi yanıtlayabilirim. Yanlış, karanlık bir olay yok.”