Tamer Heper Hâlâ 30 kilometre olur mu?
HABERİ PAYLAŞ

Hâlâ 30 kilometre olur mu?

Şehirlerarası yolculuk yaptım. Adım başı sıralanmış araçlara ceza yazıldığını gördüm. Herkese sürat sınırını aştığı için ceza yazılıyor. İyi ama iki şerit gidiş iki şerit geliş yollar yapılmış hâlâ hız sınırı 30 kilometre ile 50 kilometreyi gösteriyor. Bu işaretler hâlâ geçerli mi? Bu cezalar adil mi? Bir de bizi çeviren ekip ehliyet ve ruhsatı aldı bir cetvele işleyip bizi gönderdi, bu ne demektir? M.M.

Doğrusu ben de sık sık şehirlerarası yolculuk yapıyorum. Okuyucularımın uyarısı üzerine dikkat ettim evet şehirlerarası yollarda hız sınırı 90 kilometre iken yollarda sık sık 30 kilometre levhası var. Ben de çözemiyorum artık 30 kilometre hız yapılacak yol kaldı mı? Şayet bu süratte gidecek isek eski yolların neyi vardı? Tek gidiş tek geliş, takılırsın bir tırın peşine ister istemez 30 kilometre ile yol alırsın. Yeni yol yaptım diye de paraları sokağa dökmezsin. Hâlâ 30 kilometre ile gideceksek harcanan paraya yazık. Ben bunları yazarken sürati teşvik etmek için yazmıyorum ama her şeyin bir oluru var. Bugünkü teknoloji, bugünkü yol durumu artık şehirlerarası yolda 30 veya 50 kilometreyi reddediyor. Bu sürat artık kaza nedeni. Zaten dikkat ettim başka nedenle yazılan ceza yok, yani başka ihlallerle trafik uğraşmıyor. İşin kolayı var, hızlı gittin ver cezayı. Şayet bu sistem para toplamak için tuzak olarak kullanılıyor ise bu millete yazık. Antalya’dan İstanbul’a 15 saatte geldim. Olacak şey mi? Yolda çevirip ruhsat ve ehliyet bilgileri ile gidiş istikametinin kaydolunuşuna da bir mana veremedim. Ancak zabıta dur denilince duruluyor sonrası için hesap sorulamıyor. Siz soramadığınıza göre buna benim yanıt vermem de mümkün değil.

Haberin Devamı

Bütün mirasçılar için gerekli

Dedem iki sene önce vefat etti vefatında mirasçı olarak iki çocuğu ve eşi vardı. Babam kendi başına veraset ilamı çıkardı. Halam ve babannemle görüşmüyoruz ama dedemin de malvarlığını bilmiyoruz. Toplu olarak öğrenebileceğimiz bir yer var mı? Ö.Ö.

Babanız veraset ilamı almış ama bunun şahsi olması düşünülemez. Her ne kadar babanız tek başına başvurup veraset ilamı almışsa da mahkeme aile tablosunu getirip eşini ve diğer kardeşini de hesaba katarak miras paylarını belirlemiştir. Dolayısıyla elinizdeki veraset ilamı hepsi için geçerlidir. Babanızın dedenize ait malvarlığını bulup çıkarabileceği bir tek havuz söz konusu değil. Gayrimenkuller tapu dairelerinden, banka hesapları da her bankanın kendi bilgisayarından çıkarılabilir. Ancak özellikle bankaları tek tek dolaşmak oldukça zor. Ancak şöyle bir tesellide bulunabilirim. Gayrimenkuller, babanız olmadan tasarrufa açık olamaz. Bir gün satmak veya paylaşmak gerektiğinde halanız veya babaanneniz mutlaka sizi bulmak zorundadır. O zaman da gayrimenkulleri öğreneceksiniz. Banka hesabına gelince bazı bankalar tüm mirasçıları isteyip parayı öyle veriyor bazıları ise tek tek gidildiğinde miras payına göre ödeme yapıyor. Herkesi isteyen banka için yine size ihtiyaç var, diğerleri için işiniz zor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder