Ekonomi H&M 5 ayda 4 mağaza açacak

H&M 5 ayda 4 mağaza açacak

Paylaş
H&M 5 ayda 4 mağaza açacak

Dünyanın en büyük hazırgiyim zinciri İsveçli H&M, Türkiye'deki ilk mağazasını 6 Kasım'da Forum İstanbul'da açıyor

Gülşah KARADAĞ
Dünyanın en büyük hazırgiyim zinciri İsveçli H&M’in (Hennes & Mauritz), 2006’dan bu yana konuşulan Türkiye pazarına giriş hikayesi, gerçeğe dönüşüyor.

İlk H&M mağazası 6 Kasım’da Forum İstanbul’da açılacak. H&M, 38’inci pazar olarak seçtiği Türkiye’ye ‘geç ama çok güçlü’ bir giriş yapacak. H&M Türkiye Müdürü Lief Spang, POSTA’ya yaptığı açıklamada, 5 aylık bir sürede 4 mağaza açacaklarını bildirdi.

Türkiye bize hazır

Lief Spang, Forum İstanbul’un ardından, Aralık’ta İstinyePark’ta, Mart 2011 civarında Bakırköy’deki Forum Marmara ile 4’üncü Levent’teki Sapphire Alışveriş Merkezi’nde mağaza açacaklarını ifade etti. Şu anda Forum İstanbul’daki ilk mağazaya odaklandıklarını belirten Lief Spang, “Türkiye’ye gelmek için doğru zamanı bekledik. O zaman geldi. Biz Türkiye’ye, Türkiye de bize hazır” diye konuştu.

Uygun fiyata kalite

Lief Spang, H&M’in ‘kalite-moda-fiyat’ birleşimi üzerine kurulduğunu vurgulayarak şöyle dedi: “H&M tüm dünyada tüketicilere en uygun fiyata moda ve kaliteyi sunan bir marka olarak bilinir. Bu birleşimi sağlayabildiğimiz için, gelir düzeyi çok yüksek kişiler de H&M’e alışverişe gelir. Biz bu üçlemeyi, Türkiye’de de ortaya koyacağız. Türkiye’nin genç ve modayla yakından ilgili bir nüfusu var.”

Kendi kendinin rakibi

Lief Spang, Türkiye pazarında kendilerinden daha yüksek ya da düşük fiyat veren rakipleri bulunduğunu hatırlatarak, “Ama en iyi fiyatı, kalite ve moda ile birleştirmek kolay bir iş değil. Pazarda fark yaratacağımızı düşünüyorum. Ama bu herkes için, hem tüketiciler hem rakiplerimiz hem de bizim için iyi olacak” dedi. Spang, H&M’in, girdiği pazarlarda sadece kendisiyle rekabet ettiğini vurguladı.




Forum İstanbul’da iki katta her yaşa uygun ürün

H&M, Forum İstanbul’da 2300 metrekare alana sahip, iki katlı bir mağaza açıyor. Mağazada kadın, erkek, genç ve çocuk giyiminde, ihtiyaç duyulan her şeyi bulmak mümkün olacak. H&M’in, 80’i Forum İstanbul’da, 30’u Nişantaşı’ndaki ‘destek ofisinde’ olmak üzere 110 çalışanı var. Yeni mağazalarla bu sayı 250’yi aşacak. Lief Span, “Emin olun, Türkiye’de kalıcıyız, uzun süreli yatırımcıyız” dedi.

Haberin Devamı