Bilim - Teknoloji HMD Global Android P konusunda iddialı
Paylaş
HMD Global Android P konusunda iddialı

HMD Global Android P konusunda da iddialı. Zira Finli üretici şimdi satışta olan tüm Nokia modelleri için Android P güncellemesini de yayınlamayı düşünüyor

Bir zamanlar cep telefonu pazarının lider ismi konumunda bulunan Nokia, akıllı telefonlara geçiş sürecine ayak uyduramayınca iflasın eşiğine gelmişti.

Bir süre Microsoft bünyesinde işlem gören Finli üretici, sonrasında ise bir başka Finlandiya şirketi olan HMD Global tarafından satın alınmıştı.

5 MODEL SATIŞA SUNULDU


HMD Global, geçmişin üzerine bir çizgi çekerek, 2017’de 5 farklı Nokia modelini satışa sundu. 3’ü orta segment, biri üst segment olmak üzere 4 Android tabanlı akıllı telefonu son kullanıcı ile buluşturan Finli şirket, bir de yeni 3310’u pazara sunmuştu.

YAZILIM KISMI İÇİN YOĞUN ÇABA HARCIYOR


Kısmen başarılı bir çıkış yakalan HMD Global, Nokia’nın pazar payını arttırabilmek adına işin yazılım kısmı için de yoğun çaba harcıyor. Hali hazırda yılbaşına kadar satışa sunduğu tüm Nokia modelleri için Android Oreo güncellemesini yayınlayacağını doğrulayan HMD Global, Android P için de kolları sıvamış durumda.
Firmaya yakın bazı kaynaklardan alınan bilgilere göre, HMD Global Android P konusunda da iddialı. Finli üretici şimdi satışta olan tüm Nokia modelleri için Android P güncellemesini de yayınlamayı düşünüyor.

Genel itibari ile orta segmentteki modellerin güncelleme ömrünün 1 yıl olduğunu göz önüne aldığımızda, bu hamlenin Nokia’nın kullanıcı kitlesini genişleteceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz. Zira daha Android P için biraz erken diyebiliriz.

Haberin Devamı