Dünya Hocalı Katliamı New York'ta protesto edildi

Hocalı Katliamı New York'ta protesto edildi

Paylaş
Hocalı Katliamı New York'ta protesto edildi

Ermenistan'ın, Yukarı Karabağ'ın Hocalı kasabasında 1982 yılında sivil halka yönelik katliamı, New York'ta protesto edildi

Katliamın 20’nci yıl dönümü nedeniyle Ermenistan’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği önünde, Azeri ve Türklerden oluşan küçük bir grup Ermenilerin Hocalı’da gerçekleştirdiği katliamı kınayan ve sorumluların hesap vermesini isteyen pankartlar taşıyıp, sloganlar attı.

Katılımın oldukça az olduğu gösteri, Amerika Azerbaycanlılar Derneği (ASA), Amerika ve Genç Türkler Derneği tarafından düzenlendi. ASA Sekreteri Münevver Vahabova, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ermeni askerlerinin, 1992 yılında Hocalı kasabasında, çocukların, yaşlıların ve kadınların bulunduğu 613 sivili katlettiğini belirterek, Bunu dünyanın bilmesini istiyoruz, bunu yapanlar hala ortalıkta, onların yargılanmasını istiyoruz, Hocalı’da adalet istiyoruz" dedi.
Vahabova, Hocalı’da Ermenilerin yaptığı katliamın Azerbaycan tarihinin en kara sayfalarından biri olduğunu dile getirdi. Vahabova, Hocalı’da yaşanan katliamın gerek Amerika’da gerekse dünyada çok bilinmediğine değindi.

Genç Türkler Derneği Başkanı Tulga Sekman da, gazetecilere yaptığı açıklamada, 20 yıl önce olduğu gibi, şimdi de Azeri kardeşleri için sokaklara döküldüklerini söyledi. Sekman, "20 sene geçti üzerinden ve hala dünyada bir takım insanlar, kendileri demokrasiden medet uman insanlar, bu olayı soykırım olarak tanımamakta direnmekteler. Bunun soykırım olarak tanınması için hem BM’ye hem de Amerikan kongresine baskılar yapıyoruz" diye konuştu.

Nafiz ALBAYRAK / NEW YORK, (DHA)

Haberin Devamı