Siyaset Hollanda'da Türklerin kurduğu DENK partisinden önemli başarı
Paylaş
Hollanda'da Türklerin kurduğu DENK partisinden önemli başarı

Hollanda'daki seçimlerde alacağı sonuç merak edilen DENK Partisi de 3 sandalye kazandı...

Hollanda'daki seçimlerde, koalisyon ortağı İşçi Partisi'nin (PvdA) entegrasyon politikasına güvenoyu vermedikleri için ihraç edilen Türk kökenli milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk'ün kurduğu DENK Partisi 3 sandalye elde etti.

Sosyal demokrat İşçi Partisi ise bozguna uğrayarak, 2012'deki seçimlere göre 29 vekil kaybetti ve 9 sandalyeye düştü.

GİRDİĞİ İLK SEÇİMDE MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI


Son yıllarda Hollanda'da Müslüman ve Türk karşıtlığının giderek artması üzerine sesi duyulmayan insanların taleplerini dile getirebilme vaadiyle siyasi arenaya giren DENK'in katıldığı ilk seçimde milletvekili çıkarması önemli bir başarı olarak görülüyor.

"TARİH YAZDIK"


Tunahan Kuzu, ilk açıklamasında, "Selçuk Öztürk ile partiyi kurduğumuzda hayalimiz vardı ve biz bunu şimdi gerçekleştirdik. Yabancı kökenliler birlik olarak bu başarıyı elde ettik. Hollanda'da artan Irkçılık ve İslamofobiye karşı en güzel cevabı oylarınızla verdiniz. Hollanda hepimizin" yorumunu aktardı.

Avrupa'da hiçbir zaman yabancı kökenlilerden oluşan bir partinin seçimlere katılmadığını ifade eden Tunahan Kuzu, "Biz bu insanların sesini duyurmak için var olacağız. Bugün hep birlikte tarih yazdık" açıklamasını yaptı.


Hollanda'daki seçimde Erdoğan sürprizi


Hollanda'da seçim sonuçları belli oldu

SEÇİM SONUÇLARI


Genel seçimleri 33 milletvekili çıkaran Başbakan Mark Rutte’nin liderliğindeki Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) kazandı. VVD seçimde birinci parti çıkarak İslam karşıtı aşırı sağcı Özgürlük Partisi’ni (PVV) geçse de, 41 milletvekili kazandığı 2012 seçimlerinin gerisinde kaldı

Haberin Devamı