Spor Hollanda ve yıldızları

Hollanda ve yıldızları

Paylaş
Hollanda ve yıldızları

Hollanda'nın, 2010 Dünya Kupası'nda E Grubu'ndaki rakipleri Danimarka, Japonya ve Kamerun

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Hollanda, 2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde 9. grupta mücadele etti. Norveç, İskoçya, Makedonya ve İzlanda’nın yer aldığı grupta tüm maçlarını kazanarak 1. olarak doğrudan finallere katılma hakkı elde etti.

TEKNİK DİREKTÖR BERT VAN MARWİJK
Çalıştırdığı takımlar: FC Herderen, Limmel, Meerssen, Fortuna Sittard, Borussia Dortmund ve Feyenoord.

Kariyeri: Birçok Hollandalı’nın milli takımlarının başında görmek istediği ilk isim olmasa da, 58 yaşındaki Bert Van Marwijk elemelerde takımın 8 maçını da galibiyetle bitirmesiyle güven sağladı.

Bir dönem ofansif bir orta saha oyuncusu olarak Go Ahead Eagles, Maastricht, Fortuna Sittard ve Assent takımlarında oynayan Van Marwijk Hollanda milli takımında 1 kez forma giydi.

ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR
Arjen Robben (Forvet):
Hollanda milli takımının vazgeçilmez oyuncularından Robben, birebirde rahatlıkla adam geçebilme özelliğine sahip.

İsabetli ortalarıyla ve uzak mesafeden attığı isabetli şutlarla bilinen Robben, Almanya’nın Bayern Münih takımında forma giyiyor.

İki kanatta oynayabilen 26 yaşındaki solak Robben, hızı ve yaratıcılığıyla gole yakın bir oyuncu.

Wesley Sneijder (Orta Saha):
26 yaşındaki Sneijder, yüksek tekniğiyle İtalya’nın İnter takımını oyun kurucusu durumunda. 2008’deki Avrupa Şampiyonası’nda 3 maçta 2 gol atan 2 de gol pası veren Sneijder, duran toplarda da rakip için büyük tehdit oluşturuyor.

Rafael Van Der Vaart (Orta Saha):
Hollanda’nın en yetenekli oyuncularından biri olan Van der Vaart, Ajax altyapısından yetişti. İyi şut atan, duran topları çok iyi kullanan Van Der Vaart, Real Madrid’de forma giyiyor.

Dirk Kuyt (Forvet):
Çok koşan, gerçek bir takım oyuncusu olarak bilinen Kuyt, İngiltere’nin Liverpool takımında forma giyiyor.

Kuyt, top saklayarak arkadaşlarının sahada daha iyi yayılmasını sağlıyor. 2005-2006’da Yılın Hollandalı Futbolcusu olan Kuyt, çok süslü olmayan agresif bir tarzda oynuyor.

DÜNYA KUPASI BAŞARILARI
Dünya Kupası’nda 2 kez final oynayan Hollanda, katıldığı 8 kupada oynadığı 36 maçın 16’sını kazandı, 10’unda berabere kaldı, 10’unda yenildi. Hollanda'nın en büyük başarısı 1974 ve 1978'teki ikincilikleri.

2

Haberin Devamı