Spor Hollanda'da Twente yeni lider

Hollanda'da Twente yeni lider

Paylaş
Hollanda'da Twente yeni lider

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde PSV'yi 2-0 yenen FC Twente, liderlik koltuğuna oturdu

Twente bu sonuçla puanını 63’e çıkarırken, PSV 61 puanda kaldı. Çalkantılı bir sezon geçiren başkent Amsterdam temsilcisi Ajax ise Heracles Almelo engelini 3-0 ile geçti.

Geçen senenin şampiyonu FC Twente, evinde ağırladığı PSV’yi yıldız oyuncusu Theo Janssen’ın 2 golüyle mağlup etti. Seyircisinin desteğini arkasına alarak oyuna başlayan Twente, ilk yarıda yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince devre golsüz kapandı.

İkinci yarıda da atak bir oyun sergileyen ev sahibi ekip, özellikle 61. dakikada Bryan Ruiz’in oyuna girmesiyle birlikte daha çok gol pozisyonu bulmaya başladı. Ruiz’in oyuna girdikten 3 dakika sonra yaptırdığı penaltıyı gole çeviren Theo Janssen, takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra PSV kalesine iyice yüklenen Twente’de 82. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Theo Janssen, attığı harika golle takımını rahatlattı ve maç 2-0 Twente’nin üstünlüğüyle sona erdi.

AJAX'TA TÜRK ASILLI ARAS GOL ATTI

Ligde ve Avrupa kupalarında bu sene umduğunu bulamayan Ajax ise, Amsterdam Arena’da karşılaştığı Heracles Almelo’yu, Türk kökenli futbolcusu Aras Özbiliz’in de gol attığı maçta 3-0 yendi.

İlk yarısı 0-0 sona eren maçta Ajax’ın gollerini 58. dakikada Oleguer Presas Renom, 65. dakikada Siem de Jong ve 81. dakika da Aras Özbiliz attı.

Son yılların en başarısız sezonlarından birini geçiren Hollanda’nın köklü kulüplerinden Feyenoord, bu hafta da umduğunu bulamadı. Evinde AZ Alkmar’a 1-0 yenilen Rotterdam temsilcisi, puan sıralamasında 13. sıraya geriledi.

Haberin Devamı