Dünya Hollanda'da yaşayan gurbetçi kurbanını akıllı telefon üzerinden aldı

Hollanda'da yaşayan gurbetçi kurbanını akıllı telefon üzerinden aldı

Paylaş
Hollanda'da yaşayan gurbetçi kurbanını akıllı telefon üzerinden aldı

Edirne'de bir besici, kurbanlık hayvan almak için zaman bulamayan vatandaşlar için kurbanlıkların fotoğrafını akıllı telefon uygulaması üzerinden yollayıp kolaylık sağlıyor

Edirne'de, Karaağaç Mahallesi'nde besi çiftliği bulunan Cem Pakarda, kurban seçmeye vakti olmayan özellikle eski müşterilerine satışa çıkan kurbanlıkların fotoğraflarını, kilogramlarını ve fiyatlarını akıllı telefon uygulaması üzerinden iletiyor.

Haberin Devamı

Kurban pazarlığını da mobil olarak yapan Pakarda, satışın ardından kurbanlıkları bayrama kadar çiftliğinde bakmaya devam ediyor.

Pakarda, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıldır uyguladığı "mobil satışlara" kent merkezi ve şehir dışından talep geldiğini belirterek, kurbanlık için yetiştirdiği hayvanların büyük bir bölümünü bu şekilde sattığını söyledi.

Satışlardan ve fiyatlardan memnun olduğunu dile getiren Pakarda, şunları kaydetti:

"Ağabeyimle birlikte besicilik yapıyoruz. İlk başlarda şehir dışında yaşayan ya da çiftliğe gelemeyen tanıdıklarımız bizim kurbanlık kesimi yaptığımızı görünce bize telefonla ulaştılar. Tabii bunu zaman içinde geliştirdik ve akıllı telefon uygulaması üzerinden satış yapmaya başladık. Buraya kadar gelip kurban seçmek için uğraşmadan bizimle iletişime geçiyorlar. Biz de müşterilerimizin talebine göre hayvanın fotoğrafını uygulama üzerinden yolluyoruz. Aynı şekilde yine pazarlığı da uygulama üzerinden yapıyoruz. Bu şekilde kurban kestiren müşterilerimiz genel olarak kurbanlarını kentteki ihtiyaç sahiplerine bağışlıyorlar. Akıllı telefon üzerinden satışa ilgi güzel. Bu yıl Hollanda'dan bir müşterimize satış yaptık. Kendisi bizimle iletişime geçti. Gerekli anlaşmayı yaptık. Bayramda kesimi yaptıktan sonra Edirne'de yaşayan damadı gelip etleri alacak."

Haberin Devamı

Bayram boyunca çiftlikte kesim yaptıklarını ifade eden Pakarda, küçükbaş kurbanlık fiyatlarının kilogramına göre 900 ile 2 bin lira arasında değiştiğini anlattı.

AA