Dünya Hollanda'yı bu pasaport karıştırdı

Hollanda'yı bu pasaport karıştırdı

Paylaş
Hollanda'yı bu pasaport karıştırdı

Hollanda'da aşırı sağcı Geert Wilders'in lideri olduğu Özgürlükler Partisi'nden 'Gelderland Eyalet Meclis Üyesi' seçilen Petra Kouwenberg'in hem Hollanda, hem de Türk vatandaşı olduğu ortaya çıktı

Hollanda’da geçen hafta yapılan Eyalet Meclisi seçimlerinde, aşırı sağcı Geert Wilders’in lideri olduğu Özgürlükler Partisi’nden (PVV) Gelderland Eyalet Meclis Üyesi seçilen Petra Kouwenberg’in hem Hollanda, hem de Türk vatandaşı olduğunun ortaya çıkması ortalığı karıştırdı.

Haberin Devamı

Çifte vatandaş olduğunu önceden partisine bildirmeyen Kouwenberg, PVV seçmenlerinden özür dileyip, Cuma günü Türk başkonsolosluğuna gidip Türk vatandaşlığından çıkma işlemlerini başlatacağını açıkladı.

KENDİSİ DE BİLMİYORMUŞ

Kouwenberg’in çifte vatandaşlığının meclise seçildikten sonra vermek zorunda olduğu nüfus kayıt örneğinden anlaşıldığını belirten PVV lideri Geert Wilders, Kouwenberg’in Türk vatandaşlığının bulunduğunu kısa bir sıra öncesine kadar kendisinin de bilmediğini belirtti. Wilders, meclis üyesinin çok kısa bir süre içinde Türk vatandaşlığından çıkacağını dile getirdi.

Partinin Gelderland Eyalet Meclisi Grup Başkanı Marjolein Faber, haberin kendisinde şok etkisi yarattığını belirtirken, Kouwenberg ise konu hakkında suskunluğunu korumaya devam ediyor.

Haberin Devamı