Bilim - Teknoloji Hollywood çalışanları da korsandan yana
Paylaş
Hollywood çalışanları da korsandan yana

Korsan film indirenlere karşı adeta savaş açanlar; kendi kendilerini işte böyle rezil ediyorlar!

Sinema endüstrisi, günümüzde korsan içerikten şikayet eden sektörlerin başında geliyor. Filmleri torrent ve benzeri yasa dışı yollarla izlemektense, insanları her fırsatta sinema salonlarına ve orijinal DVD almaya çağıran film yapımcıları, bu haberden sonra şaşkına dönmüş olsalar gerek.

Haberin Devamı

Torrent devi TorrentFreak, geçtiğimiz günlerde Scaneye hizmetini kullanarak ünlü film stüdyolarında kimlerin hangi dosyaları paylaştığını araştırdı. Ortaya çıkan sonuç ise bir hayli şaşırtıcı. Araştırmaya göre; Paramount Studios, Warner Bros., Sony Pictures, Twentieth Century Fox ve Walt Disney gibi dev isimlerin çalışanları, korsan içerik konusunda patronları kadar titiz davranmıyor. Üstelik indirilen korsan içeriklerin arasında, yine bu stüdyolarda çekilen The Expendables 2 gibi filmler de yer alıyor.

Yukarıdaki şirketleri de temsil eden Motion Picture Association of America (MPAA), korsana karşı başlattığı kampanyalar ve bu çerçevede aldığı katı kurallarla bilinen bir kuruluş. Dolayısıyla her fırsatta korsan çığırtkanlığı yapan sinema endüstrinin kendisi bile (veya en azından çalışanları) korsan içerikten uzak duramazken, MPAA'in biz sıradan insanlara sözünü nasıl geçireceği merak konusu.

Haberin Devamı

Resimlerle: 15 teknolojik film ve TV kahramanı!