Gündem Hollywood filmi değil İstanbul gerçeği!

Hollywood filmi değil İstanbul gerçeği!

Paylaş
Hollywood filmi değil İstanbul gerçeği!

Hollywood filmi değil İstanbul gerçeği!

İstanbul'da 4 kişi, polisin dur ihtarına uymayarak içinde bulundukları ciple kaçtı. Bu andan itibaren de film gibi bir kovalamaca yaşandı. Yaklaşık 2 saat boyunca İstanbul'un polisten kaçan ciptekiler, D-100 Karayolu yan yolda ters yöne girdi. Polis, cipi takip etmeye devam etti. Karşıdan gelen araçları umursamayan cipin sürücüsü, polisin ısrarlı takibi sonucu kaçamadı ve bariyerlere çarparak durdu. Cipteki 3 kişi teslim olurken sürücü kısa süreli kovalamacanın ardından yakalandı.

Haberin Devamı

Küçükçekmece'de uygulama yapan polis ekipleri, saat 02.30 sıralarında, 34 GF 0370 plakalı cipi durdurmak istedi. Ancak sürücü Orhan Çakır (29) cipi durdurmayarak kaçmaya başladı. Daha sonra İstanbul sokaklarında film gibi bir kovalamaca yaşandı. Ana yollarda ve ara sokaklarda izini kaybettirmeye çalışan sürücü Orhan Çakır, başarılı olamadı.

Bahçelievler, Zeytinburnu ve Küçükçekmece'ye bağlı polis ekipleri başta olmak üzere, onlarca polis ekibi cipin peşini bırakmadı. Polis ekipleri, cipi durdurmak için havaya ateş açtı. Son olarak D-100 Karayolu İncirli mevkiinden yan yola giren ciptekiler, ters yönden Topkapı istikametine doğru gitmeye başladı. Bu sırada birçok kez kazanın eşiğinden dönüldü.

Haberin Devamı

Polis ekipleri, cipin peşini ters yönde de bırakmadı. Yaklaşık 5 kilometre ters yönden giden cipi, polis ekipleri Merter'de sıkıştırdı. Kaçmaya çalışan Orhan Çakır, bariyerlere çarparak durdu. Ancak kovalamaca yine bitmedi. Cipten inen Orhan Çakır, koşarak kaçmaya başladı. Polisler, havaya ateş açarak Çakır'ı durdurmak istedi.

D-100 Karayolu'ndan karşıya geçen Orhan Çakır, ağaçlık alanda yakalandı. Orhan Çakır ve cipteki Murat Yücel (32), Ali Kodaloğlu (24) ile Serhat Ozan (28) gözaltına alınarak Zeytinburnu Merkezefendi Polis Merkezi'ne götürüldü. Şüpheliler, basın mensuplarının, “Neden polisten kaçtınız?” sorusuna, “Ehliyetimiz yoktu. O yüzden kaçtık” cevabını verdi.

Yapılan araştırmada, cipin kiralık olduğu ve şüphelilerin hırsızlıktan kayıtlarının bulunduğu anlaşıldı. Cipte yapılan aramada da bir miktar esrar bulundu.

İsmail AKTAŞ/DHA