Hakan Çelik Honda'dan yeni yatırım
HABERİ PAYLAŞ

Honda'dan yeni yatırım

Haberin Devamı

Honda Civic’in kalitesi ve ihracat başarısı Japon şirketine yeni hamle yaptırıyor. Honda Başkanı Takuya Tsumura, Frankfurt Fuarı’nda Türkiye’deki üretimi artıracaklarını açıkladı.

Honda Türkiye fabrikası, kaliteli Türk işçiliği ile Civic üretiminde dünyadaki en başarılı fabrikalardan biri. Civic sedan ile ihracat pazarını 6’dan 33’e çıkardı. Dizel modelin üretime başlamasıyla da iharacat yapılan ülke sayısını artıracak. Honda Türkiye, pazarındaki daralmaya rağmen yılın ilk 8 ayında satışlarını yeni Civic’in büyük katkısıyla birlikte bir önceki yıla göre yüzde 61 artırdı. Hedef, bu yıl Türkiye’deki toplam satışı 25 bin adetlerin üzerine taşımak.

Hondadan yeni yatırım

400 KİŞİLİK EK İSTİHDAM

Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura Frankfurt fuarında üretimi artıracakları müjdesini verdi. Tsumura, “Bu yıl 35 bin Civic sedan üreteceğiz. Türkiye’de ürettiğimiz araçların yarısı ihraç edilecek. İkinci vardiya ile 400 kişiye ek istihdam yaratacağız. Çalışan sayımız bin 300’e çıkacak. İkinci vardiyaya Aralık’ta başlıyoruz. İlk planda günlük üretim kapasitesi 160 olarak hesaplanmıştı ancak günlük 175 adede ulaştı” dedi.

SEAT

Hondadan yeni yatırım

Volkswagen Grubu’nun İspanyol markası SEAT’ın Frankfurt’taki başrol oyuncuları yeni Arona, Leon CUPRA R modelleri ile teknolojik yenilikleri Dijital Kokpit ve Amazon Alexa oldu. Arona, aynı zamanda SEAT’ın kompakt crossover segmentine attığı ilk adım. Arona yıl sonunda Türkiye'de satışa sunulacak. Markanın tarihindeki en güçlü yol otomobili olan Leon CUPRA R, yalnızca 799 adet üretileceği için markanın şimdiye kadarki en ayrıcalıklı modeli olarak görülüyor.

FERRARİ

Hondadan yeni yatırım

Ferrari, İtalya’nın en güzel kentlerinden biri olan Portofino’nun adını verdiği yeni modelinin dünya tanıtımını, Frankfurt’ta yaptı. 600 beygirlik motoruyla 0’dan 100 kilometre hıza 3.5 saniyede çıkan Ferrari Portofino, katlanabilir ‘hardtop’ tavanı, geniş bagaj hacmi ve geniş yaşam alanı ile çok yönlü bir yapı sunuyor. Portofino’yu 2018’in ilk çeyreğinde Türkiye’de satışa sunacaklarını belirten FerMas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, şimdiden 4 sipariş olduğunu belirtti.

AUDİ

Hondadan yeni yatırım

Premium sınıfta en güçlü çıkışı yapan markalardan biri olan Audi birçok yeniliğiyle Frankfurt’ta. Konsept otomobil Aicon Audi’nin yenilikleri arasında. Araç içindekilerin tamamen rahatlamasına imkan veren Aicon yakın geleceğin ulaşım modelinin bir özeti niteliğinde.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder