Ekonomi Honda Türkiye, üretim azaltıyor

Honda Türkiye, üretim azaltıyor

Paylaş
Honda Türkiye, üretim azaltıyor

Honda Türkiye, üretim azaltıyor

Honda Türkiye, 1 Nisan 2011 tarihine kadar Japonya’da yaşanan parça temin sıkıntısı ve 4 Nisan’dan sonra parça temin adetlerindeki azalma nedeniyle Honda Türkiye üretim adetlerinde de değişiklikler yaşanacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Honda Türkiye’den Kuzey Japonya’da yaşanan deprem felaketinin Türkiye’deki üretime etkisine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Honda’nın Japonya’da yer alan Saitama (Sayama, Saitama) ve Suzuka (Suzuka, Mie) üretim tesislerinde 11 Nisan Pazartesi gününden itibaren otomobil üretimine devam edileceği, Japonya dışında üretim yapılan ülkelerde üretimde kullanılan parçaların ise bugünden itibaren sevk edilmeye başlanacağı, ancak parça tedarik adetlerinin değişkenlik gösterdiği için bağlantılı Honda tesislerinde üretimlerin yüzde 50 kapasite ile gerçekleştirileceği kaydedildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"1 Nisan 2011 tarihine kadar Japonya’da yaşanan parça temin sıkıntısı ve 4 Nisan’dan sonra parça temin adetlerindeki azalma nedeniyle ne yazık ki Honda Türkiye üretim adetlerinde de değişiklikler yaşanacaktır. Ancak 11 Nisan 2011 tarihinden itibaren Civic Sedan üretim adetleri yüzde 50 azaltılarak Türkiye’de üretimin kesintisiz olarak devam etmesi sağlanacaktır.

Haberin Devamı

Honda Türkiye olarak üretim adetlerinin düşük olduğu bu dönemi üretim iyileştirme çalışmaları ve çalışanlarımızın eğitilmesi ile değerlendireceğimizi, parça tedarik sürecinde yaşanan aksaklıkları dikkatle takip ederek üretim merkezlerimizdeki gelişmeleri sürekli sizlerle paylaşacağımızı belirtmek isteriz."