Spor Honduras ve yıldızları

Honduras ve yıldızları

Paylaş
Honduras ve yıldızları

Honduras, Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası'nda H Grubu'nda İspanya, İsviçre ve Şili ile birlikte üst tura çıkmak için mücadele edecek

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Honduras, Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler elemelerine 2. turdan katıldı. Bu turda Porto Riko’yu 4-0 ve 2-2 biten maçlarda eleyerek, 3. tura kalan Honduras, bu turda Meksika, Jamaika ve Kanada ile aynı grupta yer aldı.

Gruptan lider çıkan Honduras 4. ve son turda Meksika, ABD, Kosta Rika, El Salvador ve Trinidad Tobago ile aynı grupta mücadele etti.

TEKNİK DİREKTÖR REİNALDO RUEDA
53 yaşındaki Kolombiyalı Rueda, daha önce Kolombiya 20 yaş altı milli takımını ve Kolombiya milli takımını çalıştırdı. Rueda, Honduras’ın 28 yıl sonra tekrar Dünya Kupası’na katılmasına büyük katkı sağladı.

2007 yılında Honduras milli takımının başına geçen Rueda, takımının averajla da olsa Güney Afrika biletini almasına yardımcı oldu.

ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR
Wilson Palacios (Orta Saha):
Premier lig takımlarından Tottenham’da oynayan 25 yaşındaki Palacios, güçlü bir fiziğe sahip. Atletik ve çok koşan bir orta saha oyuncusu olan Palacios, bire bir mücadelelerde çok başarılı.

Çok iyi şut atmayan savunma ağırlıklı bir orta saha oyuncusu olan Palacios, top kapma ve pres özelliğiyle ön plana çıkıyor.

David Suazo (Forvet):
11 yıldır milli takımda oynayan 30 yaşındaki Suazo, İnter’in oyuncusu ve Genoa’da kiralık oynuyor. Honduras’tan son yıllarda çıkan en iyi futbolcular arasında gösterilen

Suazo, çok güçlü, hızlı ve "golü koklayan" bir forvet. İki ayağını da çok etkili kullanabilen Suazo, defansta boşluk bulması halinde durdurulması çok zor bir oyuncu.

Julio Cesar de Leon (Orta Saha):
"Rambo" lakaplı 30 yaşındaki Julio Cesar de Leon, Torino’da kiralık olarak oynuyor. Hücuma dönük orta saha oyuncusu olan Julio Cesar de Leon, duran toplarda başarılı.

8 yıldır İtalya ligi’nde oynamasının tecrübesiyle takımını organize eden Julio Cesar de Leon, milli takımda 73 maçta 14 gol attı.

DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ
Dünya Kupası’na daha önce bir kez katılan Honduras 1982’de ilk turda elenmişti.

2

Haberin Devamı