Gündem Hopa´da 31 kişi Erzurum'a gönderildi

Hopa´da 31 kişi Erzurum'a gönderildi

Paylaş
Hopa´da 31 kişi Erzurum'a gönderildi

Hopa´da 31 kişi Erzurum'a gönderildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Artvin’in Hopa İlçesi’ndeki mitingi öncesi ve sonrası çıkan olaylara karıştıkları iddiasıyla Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla gözaltına alınan 31 kişi sabah saatlerinde Erzurum’a gönderildi. Gözaltına alınanların yakınları ile onlara destek veren yaklaşık 200 kişi Hopa Kaymakamlığı önünde oturma eylemine başladı. Polis, çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı.

Haberin Devamı

Hopa’daki olaylara karıştıkları iddiasıyla 3 gündür sürdürülen operasyonlarda gözaltına alınan 31 kişi Hopa Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından bu sabah Erzurum Adliyesi’ne sevk edildi. Soruşturmayı yürüten Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanacak 31 kişinin, ’Terör örgütü üyesi olmak, devlet otoritesini zafiyete uğratmak, kamu malına zarara vermek ve polise mukavemet ile yaralama’ suçlamasıyla sorgulanacağı bildirildi. İlçede operasyonların sürdüğü ve 34 kişinin daha arandığı öğrenildi.

HOPA KAYMAKAMLIĞI ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLADI

Bu arada gözaltına alınan ve sabah saatlerinde Erzurum’a gönderilen 31 kişinin yakınları ile onlara destek veren yaklaşık 200 kişi Hopa Kaymakamlığı önündeki park alanında toplandı. Grup, mahkeme sonucuna kadar oturma eylemlerini sürdüreceklerini ifade ettiler. Polis de, Kaymakamlık binası çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Bölgeyi araç giriş ve çıkışına kapatan polis, panzerleri de park alanı yakınına konuşlandırdı.

Haberin Devamı

BİZİMLE KAN GRUPLARI UYUŞMUYOR

Grup adına konuşan Başaran Aksu, gözaltına alınan 31 arkadaşlarına uyduruk gerekçelerle terör örgütü üyesi suçlaması yapıldığını belirterek, "Bunlar bizim tanıdığımız Ahmet, Mehmet, Hasan, Hüseyin, Emine, Ayşe adlı arkadaşlarımız. Evlerine oturan, burada esnaf olan arkadaşlarımız. Bu ülkede 5 yıldır yürütülen uyduruk davaların bir benzeridir. İlerici ve sol muhalefet bastırılmaya çalışılıyor. Tayyip Erdoğan’ın burayı miting yeri olarak seçmesinin nedeni budur. Erzurum’da faşistler var, onlarla uğraşmıyorlar. Çünkü onlar aynı kan gurubuna sahipler. Bizimle kan grupları uyuşmuyor. Kanımız uyuşmadığı için bizim üzerimize geliyorlar" dedi.

Mahkeme sonuçlanıncaya kadar oturma eylemini sürdüreceklerini ifade eden Aksu’nun konuşması sırasında çocukları gözaltında bulunan bazı annelerin gözyaşı döktüğü, bazılarının ise fenalık geçirdiği gözlendi. Başaran Aksu, "Bugün burada oturacağız. Hopa halkının onuruna yakışır bir şekilde oturacağız. Cenazemize bile saygısızlık edildi. Cenazemize, ’Allah rahmet etsin’ bile demediler. Hopalılara ’eşkıya’ dediler. Bizim onurumuzla oynuyorlar. Kimseyi onurumuzla, gururumuzla oynatmayız. Ölürüz de oynatmayız. Mahkeme bitene kadar buradayız. Bunu devlete söylüyoruz. Mahkeme olumlu biterse şenlik yaparız. Olumsuz biterse hiçbir şeyin garantisini veremiyoruz"diye konuştu.

Haberin Devamı

AKSU YENİDEN HASTANEYE KALDIRILDI

Bu arada gözaltına alındıktan sonra polis tarafından gördüğü şiddet sonucu kaburga kemiklerinin kırıldığı iddia edilen İbrahim Aksu, sevk edildiği Trabzon Numune Hastanesi’ndeki tedavisinin ardında polis tarafından Hopa’ya götürülmüştü. Gözaltında yeniden rahatsızlanan Aksu’nun bu kez Artvin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındığı öğrenildi.

HOPA’YA İNSAN HAKLARI HEYETİ GELDİ

Bu arada Hopa’da yaşanan olaylarla ilgili rapor hazırlamak üzere aralarında İnsan Hakları Derneği (İHD), İnsan Hakları Vakfı (İHV), Türk Tabipler Birliği (TTB), KESK ve çeşitli sivil toplum örgütlerinden oluşan 15 kişilik bir heyet Hopa’ya geldi. Burada iki gün boyunca devlet görevlileri ve mağdurların yakınları ile görüşecek olan heyet olaylarla ilgili rapor hazırlayacak.

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/ HOPA, (Artvin), (DHA)