Gündem Horozu bile sel aldı!

Horozu bile sel aldı!

Paylaş
Horozu bile sel aldı!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 2 gündür etkili olan sağanak yağış su taşkınları ve heyelana neden oldu

Marmaris’te iki günden bu yana aralıklarla devam eden sağanak yağmur Sabah saatlerinde etkisini arttırdı. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, ilçede son 24 saat içinde metrekareye 120,65 kilogram yağış düştü. Sabah 05.00 ile 08.00 saatleri arasında ise metrekareye düşen yağış miktarı 50 kilogram olarak kaydedildi.

Geceden bu yana devam eden sağanak yağış sonrası Hisarönü ve Karacasöğüt mahallelerinde su taşkınları meydana geldi. Karacasöğüt’te çok sayıda sebze ve çilek seraları zarar görürken ev ve yazlık konutları su bastı. Mahalleye bağlı Bayır mevkisinde ise bir evin bahçesinin istinat duvarı çöktü.
Hisarönü’nün Değirmenyanı mevkisindeki de taşkınlar nedeniyle tarım arazileri sular altında kaldı. Evlerin bahçeleri göle dönerken, Uzunöz mevkisinde yerleşim yerlerine giden yol, dereden taşan sular nedeniyle kapandı.

Mahalle sakinleri, taşkınların sürekli zarara neden olduğunu belirterek, belediyenin dereleri ıslah etmesini istedi.

Değirmenyanı mahallesinde esnaflık yapan Yusuf Bulut, herkes yağmur yağsın diye, kendilerinin ise yağmur yağmasın diye dua ettiklerini söyledi. Taşkınların bölgenin değişmeyen kaderi olduğunu iddia eden Bulut, "Her sene bu çileyi çekiyoruz. Ancak ne hikmetse yetkililer bu sorunu bir türlü çözüme kavuşturamadılar. Evler ve hayvanlar zarar gördü. 15 yıldır bu sıkıntıları yaşıyoruz" dedi.

Gece boyunca etkili olan yağmurun ardından Marmaris-Datça ve Marmaris-gökova kara yollarında heyelan meydana geldi. Kaya ve toprakların Karayolları ekipleri tarafından temizlenmesinin ardından yollar yeniden trafiğe açıldı.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; ilçede bir hafta boyunca yağışların aralıklarla etkili olacağı açıklandı.

AA

Haberin Devamı