Gündem Hortumlar kısa kaldı, orman kül oldu

Hortumlar kısa kaldı, orman kül oldu

Paylaş
Hortumlar kısa kaldı, orman kül oldu

Atatürk Barajı gölü etrafındaki ormanda çıkan yangın, itfaiye hortumunun kısa kalması sonucu hızla büyüdü

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesi sınırlarındaki Atatürk Barajı gölü çevresinde bulunan ormanlık alanda çıkan yangında, itfaiye aracının hortumu kısa kalınca devreye asker ve vatandaş girdi. Söndürme çalışmasına katılan asker ve siviller, çalı ve kovalarla taşınan suyla alevleri bitirmeye çalıştı.

İddiaya göre, sabah saatlerinde küçük çapta başlayan yangın kısa sürede yapılan müdahalenin ardından kontrol altına alındı. Akşam saat 22.30 sıralarında tekrar küçük kıvılcımların tutuşması üzerine yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede genişleyen alevler, kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda yayıldı. Kısa sürede yaklaşık 40 dönümlük çam ağaçlarının bulunduğu alanda başlayan yangın, Devlet Su İşleri 152. Şube Şefliği hizmet binası ve lojmanlarının bulunduğu yerleşkeye yaklaşması nedeniyle vatandaşlar panik içersinde evlerini terk ettiler.

Haberin Devamı

ASKERLER PİJAMAYLA MÜDAHALE ETTİ

Kısa sürede büyüyen yangına Bozova Komando Birliğin de görevli askerler ilk müdahalede bulundu. Pijamalarıyla yangın söndürme çalışmasına katılan askerler zaman zaman aşırı dumandan etkilendi. Yangının büyümesi üzerine Şanlıurfa, Adıyaman, Hilvan, Siverek'ten itfaiye ekipleri çağrıldı. Arazinin engebeli ve yamaçta bulunması nedeniyle itfaiye araçları yangın alanına girememesi ve hortumların da yetişmemesi üzerine askerler, yangını çalı ve kovalarla taşıdıkları suyla söndürmeye çalıştı.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Atatürk Barajında çıkan yangın gece saatlerinde kontrol altına alındı. Yetkililer soğutma çalışmalarının başladığını açıkladı. Atatürk Barajında büyük korkuya yol açan, herkesin yüreğini ağzına getiren yangın, ilk belirlemelere göre 50 hektar ormanı kül etti. Yangına 150 asker, 20 itfaiye aracı ile 50 baraj işçisi mücadele etti.

VALİ İNCELEMEDE BULUNDU

Haberin Devamı

Yangın bölgesine gelen Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan,Yardımcısı Mehmet Özel, birlikte yetkililerden söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vali Okutan "Yangının kesin çıkış nedeni belli değil. Yangın söndürme çalışmasında 150 asker, 50 vatandaş ile 20 itfaiye aracının söndürme çalışmasında görev aldı. Şu an itibarıyla can kaybı söz konusu değil, söndürme çalışmasının ardından gerekli incelemeler yapılacaktır" dedi.

ATATÜRK BARAJI KIZILA BOYANDI

Yangının çıktığı ormana yakın Atatürk Baraj gölü alevler yüzünden hava kızıl bir renk aldı. Büyük panik yaşayan vatandaşlardan bazıları, kovalar ve hortumlarla evlerine su döktü. Yangınla ilgili olarak soruşturma sürüyor.

Ali LEYLAK- ŞANLIURFA - DHA