Yaşam Hoşgeldin ağustos böceği Serhad!

Hoşgeldin ağustos böceği Serhad!

Paylaş
Hoşgeldin ağustos böceği Serhad!

Van'da bulunan yeni tür ağustos böceğine 'Serhad' adı verildi

Van'daki Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Koçak ve eşi Yrd. Doç. Dr. Muhabbet Kemal Koçak, yaptıkları araştırma sonrası yeni keşfettikleri ağustos böceği türüne ‘Serhad' ismini verdi.

Bilimsel olarak (Tibicina Serhadensis Koçak & Kemal, 2010) adlandırılan böceği bilim dünyasına kazandırmanın kendilerini sevindirdiğini belirten Prof.Dr. Koçak, böceğin korunması ve kaçırılmaması için önlemler alınmasını istedi.

VAN'A ATFEN...

Haberin Devamı

YYÜ öğretim görevlileri Prof.Dr. Ahmet Koçak ile eşi Yrd.Doç.Dr. Muhabbet Kemal Koçak, geçen yıl Gevaş İlçesi'ndeki Artos Dağı’nda yaptıkları çalışmalar sonrası bilim dünyasına yeni bir ağustos böceği türü kazandırdı. Bilimsel olarak (Tibicina serhadensis Koçak&Kemal, 2010) olarak isimlendirildikleri böceğe Türkçe olarak Van'a atfen ‘Serhad' ismini verdiklerini belirten Prof.Dr. Ahmet Koçak, şöyle dedi:

“Çalışmalarımız yoğun olarak sürüyor. Türkiye'de şu an 15 bin 200 tür böcek var. Van ve çevresinde ise bu sayı 1650'dir. Bulduğumuz ağustos böceği güzel ve gösterişlidir. Bu tür ile ilgili bilimsel araştırmalar yapılmalıdır. Ayrıca kaçak avcılara dikkat edilmeli ve toplanarak kaçırılmaması için gerekli önlemler alınmalı.”

Haberin Devamı

Gülay ÖZEK/ VAN, (DHA)