Mehmet Coşkundeniz Hoşlandığın kişiyi 10 adımda elde et
HABERİ PAYLAŞ

Hoşlandığın kişiyi 10 adımda elde et

Haberin Devamı

Ondan çok hoşlanıyorsun, görünce elin ayağın birbirine dolaşıyor. “Ne yapsam da onu etkilesem” diye düşünüyorsun ama bir türlü bulamıyorsun. Sakin ol. Aşağıdaki yazı onu etkilemek için ne yapman gerektiğini anlatıyor.

1 - DUYGULU OL DUYGUSAL OLMA

Duygularını dile getir. Onu etkilemenin en garantili yolu budur. Ondan hoşlandığını, sende yarattığı etkiyi anlat. Mutlaka iltifat et. Fakat olayı duygusala bağlama. Ezberlediğin birkaç Turgut Uyar, Cemal Süreya şiirini okuyup, nasıl bir çılgın aşık olduğunu falan anlatma. Onu bir anda duygu sağanağına tutarsan ilişkiyi daha başlamadan aşırı dozdan toprağa gömersin.

2 - IŞIK SAÇ FAZLA PARLAMA

Elbette kendini göster. Başkalarından farklı olduğunu sözlerinle nlat, davranışlarınla destekle. Kendini seven, iç huzuru olan biri olduğunu fark etsin. Ama bunu yaparken “Dünyaları ben yarattım. Ben senin için en iyi seçeneğim” havasına girme. Her insanın alternatifi vardır. Böyle davranmak itici olacaktır.

3 - ENERJİK OL AKTİFLİĞİ ABARTMA

Uyuşuk insanları kimse sevmez. Enerjini yansıt. Tatillerde neler yaptığını anlat. Ucundan, kıyısından da olsa spora ilgin olduğunu, yaşam enerjinin yüksek olduğunu belli et. Fakat her şey spormuş gerisi yalanmış gibi davranma. Birazdan maratona çıkacakmış gibi konuşma. Her türlü ekstrem sporu yapmış ya da günü gelince yapacakmış gibi tavır gösterme. Büyüklerin dediği gibi “Otur oturduğun yerde.”

4 - ALÇAKGÖNÜLLÜ OL EZİK OLMA

Alçakgönüllülük ya da eski deyişle mütevazılık sadece aşkta değil, arkadaşlarımızla ya da işimizle olan ilişkimizde de çok işe yarar. Tabii ki kişi kendinin farkında olmalı. Bunu da karşı tarafa kendini övmeden anlatmalı. Ama mütevazı davranırken kendini de yok sayma. Başarılarını yok sayma. O, seninle ilgili ve seni öven bir şey anlattığında bunu “Yok canım, ben pek bir şey yapmadım” gibi ezik cümlelerle geri çevirme.

5 - CÖMERT OL PARANI SAÇMA

Cimrileri kimse sevmez. Hem cebine cimri olan, aşkına da cimridir. Sürekli para hesabı yapan, kazandığı halde harcamayan insanlar itici bulunur. Üstelik güzel bir yemeğin, güzel bir tatilin, güzel bir eğlencenin yarattığı etki parayla ölçülemez. Fakat onu etkilemek için varını yoğunu saçarsan sonra şap diye ortada kalırsın. Bütçeni asla aşma. Zekanı kullan.

6 - BİLGİLİ OL UKALA OLMA

Dünyayla ilgili olman, olanın bitenin farkında olman çok önemli. Sadece dizi izleyip onlar hakkında konuşuyorsan zaten hiç şansın yok. İşinle ilgili de sahip olduğun bilgileri aktarman hoş olur. Ama bilmediğin konularda ahkam kesmen, yarım yamalak edindiğin bilgileri 'kesin bilgi' gibi aktarman seni hem ukala yapar hem de komik duruma düşürür. Bilgili olmak ile ukala olmak arasındaki ince çizgide durmayı bil.

7- BASKIN OL BASKICI OLMA

Karşındakine gücünü hissettirmen iyidir. Kadın da, erkek de gücünün farkındaysa bunu hissettirmek konusunda sorun yaşamaz. Özgüvenin yüksekse bu, karşındakinin hoşuna gidecek bir şeydir. Fakat baskınlığını baskıcılığa çevirdiğin anda başka bir düzleme geçersin. Dünya senin kurallarınla yönetilmiyor. Herkesin bir yaşam biçimi var. Buna saygı duyduğunu göstermezsen “Bugün böyle, ileride kimbilir beni nasıl bunaltır” yargısıyla karşılaşır ve terk edilirsin.

8 - ESPRİLİ OL ALAYCI OLMA

Konuşmanı zeka ürünü esprilerle süslemen sana her zaman artı puan kazandırır. Özellikle güncel konularla ilgili espriler hep işe yarar. Modası geçmiş, klişe espriler ise eksilerinin artmasına sebep olur. Fakat bundan daha önemlisi şu: Espri yapacağım diye kimseyle alay etme. Onun eksikleri, zaafları üzerine espri yapma. Hiç kimse kendisiyle alay eden birini sevgili olarak seçmez.

9 - KONUŞKAN OL GEVEZE OLMA

Ondan hoşlanıyorsun ve kendini anlatmanın en iyi yolu konuşmak. Sadece kendinle ya da birbirinize hissettiklerinizle ilgili değil, her konuda konuşabilmelisin. Sen anlat o dinlesin, o anlatsın sen dinle. Ama lafı alıp hiç susmadan saatlerce sen konuşursan bu seni sadece geveze yapar. Gevezeler sevilmez, gevezelerle çıkılmaz, bilmem anlatabildim mi?

10 - NEYSEN O OL BAŞKASI OLMA

İşte işin en önemli noktası. Her zaman kendin ol. Kendini olduğundan farklı gösterme. Sana ait olmayan şeyler için seninmiş gibi davranma. Onu etkilemek için hiç yapmadığın şeyleri yapıyormuş gibi gösterme. Seni sen olduğun için sevmeli. Etkilemek için yaptığın ve karakterine uymayan her davranış, söylediğin her yalan ileride başına büyük problemler açar. Ve unutma, gerçeklerin bir gün mutlaka ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder