Dünya Hostes gelmedi, 4 yolcu indi

Hostes gelmedi, 4 yolcu indi

Paylaş
Hostes gelmedi, 4 yolcu indi

Milano'daki Malpensa Havalimanı'nda akşam saatlerinde ilginç bir olay yaşandı

İtalya'da kötü hava şartları nedeniyle uçakların saatlerce gecikme yapması nedeniyle zorlukların yaşandığı Milano Malpensa Havalimanı'nda akşam saatlerinde ilginç bir olay yaşandı. Alitalia Hava Yollarına ait AZA-706 sefer sayılı Milano-İstanbul seferini yapan uçakta kabin memuru ile yolcu sayısı oranı tutmayınca aralarında Aslı Reyhan adında bir Türk'ün de bulunduğu 4 yolcu Milano Melpansa Havalimanı'nda uçağa bindirilmedi.

Haberin Devamı

3 SAAT HOSTES BEKLEDİLER

Alitalia Hava yollarına ait uçakta hostes eksiği olduğu anlaşılınca bir süre hostes beklendi. Ancak uçakta olması gereken hostes sayısı tamamlanamayınca biletleri olan 4 yolcu uçağa alınmadı. Akşam 20:00 sıralarında Türkiye'ye gelen Alitalia Hava Yollarına ait uçağın yolcularından Malik İvatgil, "Biz 134 kişiydik. Uçağın 3 hostes ve 130 kişiyle uçması gerekiyormuş. 130 kişi üzerinde yolcu aldıklarında 4 hostes gerekiyormuş. Trafik yoğunluğundan ötürü 4. hostesi bulamadıklarından en son bilet alan 4 yolcudan 3'ü biz yarın gideriz diyerek uçağa binmedi diğer son kalan kişi ikna edilmeye çalışıldı. İtalyanlar bu konuya büyük tepki gösterdiler. Bu olay halledilince yaklaşık 3 saat sonra İstanbul'a hareket ettik" dedi.

Haberin Devamı

KURALLARA UYGUN

Bu arada konu ile ilgili olarak bilgi veren uzmanlar uluslararası sivil havacılık talimatnamesine göre yolcu sayısı ile kabin memuru oranı birbirini tutmuyorsa belli sayıdaki yolcunun uçaktan indirilmesi kuralının uygulandığını söylediler. Bu arada olayla ilgili bir açıklama yapmayan Alitalia yetkilileri Milano'da kalan yolcuların bir sonraki uçakla Türkiye'ye geleceğini söylediler.

DHA