Nedim Şener Hovarda ya da muhalif değil gazeteciyim
HABERİ PAYLAŞ

Hovarda ya da muhalif değil gazeteciyim

Haberin Devamı

Hovarda ya da muhalif değil gazeteciyim

Adana Aladağ’da 12 kişinin hayatını kaybettiği yurt yangını sırasında CNNTürk yayınına bağlanan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye, İtfaiye Müdürlüğü’nün bu yurtta en son ne zaman denetim yaptığını sormuştum. Beklemediğim bir tepkiyle karşılaştım: “Çok hovarda bir üslubunuz var. Şimdi seyircilerin karşısında çok zeki sorular sorduğunuzu zannetmeyin” dedi. Yanmış kız çocuklarının cansız bedenleri soğumamışken bir siyasetçinin cevap vermeye değmeyecek üslubu üzerinde durmaya değmezdi.

Sorumun cevabını aldım

Ama ben sorumun peşini bırakmadım. Dün Belediye İtfaiye Daire Başkanı Fahri Durukan ile konuştum. Evet hem yurdu işletenlerin hem yerel mülki amirlerin hem denetim yapan Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin hem de Adana Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin ihmaller zinciriyle bu katliam gerçekleşti. Fahri Durukan, “Aladağ, Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğü girdiği 2014’den itibaren Adana Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına girdi.

Evet yangın olasılığına karşı denetim görevi Belediye’nin ama ne yurt yönetimi başka yetkiliden bize denetim talebi gelmemiş. Dolayısıyla 2014’ten beri bu yurt ile ilgili bir kontrol raporu yok” dedi. Ben sorumun cevabını aldım. Öte yandan Belediye Başkanı Sözlü, “Yangın merdiveni kilitliydi” derken, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Kapı kilitli değildi” diye açıklama yaptı. Bundan sonrası gerçeği ortaya çıkaracak savcıların işi.

Geçmişimle ve aynalarla barışığım

Başkan Sözlü, bana yönelik bir açıklama daha yapmış: “Telefonla yayına bağlandım. Soru soranın Nedim Şener olduğunu bilmiyordum. Sözlerim Şener’e yönelik değil duyduğum erkek sesine yöneliktir. Öte taraftan sözlerimin arkasındayım. Nedim Şener’in mağduriyetine karşı destek olan birisiyim ben. Ama Şener muhalif üslubunun her yerde sökeceğini düşünüyorsa, bu sökmez.” Kendisini seçen Adana halkına saygımdan aynı dille cevap vermeyeceğim.

Ama Sözlü ve benzerleri şunu bilmeli; benim yalnızca olguları yazmak ve söylemek dışında hiçbir amacım olmadı. Gazeteciliğimi yaparken ne bir siyasi partiye, ne sol ya da sağ siyasi görüşe ne cemaatlere bir yakınlığım ne de suç işleyenler dışında bir karşıtlığım oldu. Gazeteciliğimi gerçekler ışığında sadece vicdanımla yaptım. “Muhalif” olana karışmam ama ben “gazetecilik” ile “muhalif” kelimesini yan yana getirenlerden olmadım. Gerçek kimi kızdırır, kimin işine yarar diye düşünmeden gazetecilik yaparım. O yüzden geçmişimle ve aynalarla hep barışık yaşarım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder