Siyaset HSYK: Timsah gözyaşları döktüler
Paylaş
HSYK: Timsah gözyaşları döktüler

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, hükümet kanadının timsah gözyaşları döktüğünü ileri sürdü

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, Anayasa Mahkemesinin Anayasa değişikliği paketine ilişkin kısmi iptal kararı ile ilgili "Kişisel düşüncemdir, iptal ediliyormuş gibi izlenim vererek iptal edilmemiş gibi bir karar ortaya çıkmıştır. Bu sebeple de (yazık oldu) diyorum" dedi.

Özbek, HSYK’ya gelişinde, gazetecilerin Anayasa Mahkemesinin Anayasa değişikliği paketine ilişkin kısmi iptal kararı ile ilgili sorularını yanıtladı. "Yürütmenin, sayın bakanın ve yürütmenin diğer mensuplarının da bu karardan memnun olduklarını ifade edebilirim" diyen Özbek, "İşin esasına girilip, öyle bir inceleme yapılmış olması açısından bir takım yakınmalarda bulunulduğunu" hatırlattı.

"İPTAL EDİLİYORMUŞ İZLENİMİ VERİLDİ"

Anayasa hukukçusu olmadığını vurgulayan Özbek, şu görüşleri dile getirdi: "Ama işin esasına girilebilir mi, girilemez mi, o ayrı bir tartışma konusu olabilir.

CHP: TATMİN OLMADIK
ANAYASA MAHKEMESİ PAKETİ KISMEN İPTAL ETTİ

Ama işin esasına girildiyse, bu noktadan değil, daha esaslı unsurlardan bir iptal çıkması gerekirdi. Sanki, yine kişisel düşüncemdir, iptal ediliyormuş gibi izlenim vererek iptal edilmemiş gibi bir karar ortaya çıkmıştır.

Bu sebeple de (yazık oldu) diyorum. Bu yazık oldu ifademin arkasında da daha ileriki aşamalarını size çok detaylarla açıklayacağım, bir çok şeyler de olabilecek."

"HÜKÜMETİN MENSUPLARININ YÜZLERİ GÜLÜYORDU"

Özbek, bir başka soru üzerine de "(Timsah gözyaşları) diye bir kavram var biliyorsunuz, ben onu izledim akşam. Hükümet kanadının saygıdeğer mensuplarının yüzleri gülüyordu. Gözlerinin içleri gülüyordu, farkında olmuş olmanız lazım" dedi.

Haberin Devamı