Bilim - Teknoloji HTC ceplere yasak mı geliyor?
Paylaş
HTC ceplere yasak mı geliyor?

Nokia'nın HTC'ya karşı kazandığı bu zafer, One gibi HTC modellerini yasaklatacak kadar ciddi!

Nokia, kendisine ait patentleri ihlal ettiği gerekçesiyle HTC'ye 50 ülkede dava açmıştı. Bu davalardan biri nihayet sonuçlandı.

Haberin Devamı

HTC One'da bulunan ses ve veri iletimi tekniğinin kendine ait patentli bir teknoloji olduğunu savunan Nokia'nın davasını İngiliz mahkemeleri haklı buldu. Bu sonuç, HTC One ve başka modellerin İngiltere'da satışının yasaklanması anlamına gelecek. Ancak daha da kötüsü, aynı dava 49 başka ülkede de görülüyor ve Nokia'nın bu davaları kazanma olasılığı çok yüksek görünüyor.

HTC'nin ayrıca Nokia'ya yüklü miktarda tazminat ödemesi de gündemde ancak tazminat miktarlarını mahkeme belirleyecek. Fakat ağır bir tazminat karşısında, zaten zor günler yaşayan ve nakit sıkıntısını aşamayan HTC'nin iflasın eşiğine gelme riski de bulunuyor.

Nokia'yı satın alan ama henüz devir işlemlerini bitirmeyen Microsoft'un 2014 başında şirketi devraldıktan sonra HTC davaları hakkında nasıl bir tutum takınacağı da merak ediliyor zira HTC aynı zamanda Windows Phone işletim sistemli telefonlar üreterek Microsoft'u destekleyen bir firma. Ancak Nokia satın almasından sonra iki firmanın arasının açıldığı da biliniyor.

Haberin Devamı

Resimlerle: Şaşırtan HTC One klonu!

Kaynak: CHIP Online