Bilim - Teknoloji Huawei Mate 10 Pro’nun test performansı
Paylaş
Huawei Mate 10 Pro’nun test performansı

Huawei’nin geçtiğimiz hafta tanıttığı yeni amiral gemisi modeli Huawei Mate 10 Pro’nun test sonuçları yayınlandı

Bilindiği üzere Huawei uzun zamandır yeni amiral gemisi modeli üzerinde çalışıyordu. Huawei Mate 10 Pro ismiyle tanıtılan bu yeni model özellikle kendi yapay zeka çipine sahip Kirin 970 yonga seti ile dikkatleri üzerine çekmişti. Peki Çinli üreticinin yeni yonga seti nasıl bir performansa sahip dersiniz.

Huawei Mate 10 Pro henüz resmi çıkışını yapmamış olmasına karşın Geekbench testinde ortaya çıktı. Bahse konu testin sonuçlarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Görüldüğü üzere Mate 10 Pro, çok çekirdek testinde genel anlamda bu sene çıkışını gerçekleştirmiş olan tüm amiral gemisi modellerinden daha üstün bir performansa sahip. Note 8’le arasında ise yalnızca 1 puan fark ediyor. Muhtemelen ilerleyen zamanlarda yapılan ölçümlerde bu 1 puanlık fark da tolerans değerinden ötürü değişiklik gösterecektir.

Tek çekirdek testine geldiğimizde ise, üç aşağı beş yukarı tüm modellerin aynı puanları aldıklarını görüyoruz. Bu da Android cihazların yeni nesilde hemen hemen aynı performans çizgisinde olduklarını gösteriyor.

Apple’ın A11 Bionic ismini verdiği yeni yonga setini taşıyan modeli iPhone 8 Plus ise rakiplerine fark atmış durumda. Zira iPhone 8 Plus’ın tek çekirdek puanı 4232’yken, çoklu çekirdek puanı ise 10037. Bakalım Android telefonları önümüzdeki nesilde bu farkı kapatabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.