Siyaset Hüda-Par İlçe Başkanı basın toplantısında hiç konuşmadı
Paylaş
Hüda-Par İlçe Başkanı basın toplantısında hiç konuşmadı

Hüda-Par'ın PKK tarafından kaçırılan Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan, Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu ile basın toplantısı düzenledi. Yapıcıoğlu, Ercan Alpaslan'ın istifaya zorlandığını söyledi. Alpaslan, toplantıda hiçbir açıklama yapmadı

Diyarbakır’da Hüda-Par Diyarbakır Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, PKK’lılar tarafından kaçırılıp serbest bırakılan Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan ile birlikte bugün basın toplantısı düzenledi. Kaçırılan Alpaslan’ın alıkonulduğu süre içinde fiziki bir şiddete maruz kalmadığını belirten Yapıcıoğlu, şöyle dedi:

Haberin Devamı

'HİÇ KİMSE AKLINDAN GEÇİRMESİN'

"Arkadaşımızın serbest bırakılmasını sevindirici buluyoruz. Ancak silahlı bir grup tarafından yolunun kesilmesini kırsala götürülüp 4 gün boyunca alıkonmasını üstelik bu fiilin partimize mensup olmasının özellikle işlenmiş olmasını kabul edilemez buluyoruz. Silahlı bir şekilde tehdit edilerek Hüda-Par ilçe temsilciliği görevinden istifa ettirilmek istenmesi ve bir daha partimiz adına faaliyette bulunmasının istenmediğinin söylenmiş olmasını da halkımızın takdirine bırakıyoruz. Hür Dava Partisi’ni ve onun hürriyete aşık hür kadrolarını esir almayı hiç kimse aklından bile geçirmesin. Bu başlar Allah’tan başkasının önünde eğilmez. Hür neferler sadece Allah’tan korkar. Onun rızasına muhalif hareket etmekten korkar. Zulmetmekten ve zalime meylemekten korkar. Bu çirkin eylemi yapan ve yaptıranlara diyoruz ki, bunu iyice belleyin ve bir daha bu tür bir yanlışa sakın düşmeyin. Hiç kimse zor kullanarak başka bir siyasi düşünceyi yok edememiştir. Bunun en iyi bilenlerden olmalısınız. Eğer bu mümkün olsaydı devletin uyguladığı yöntemlerle siz yok olmuş olurdunuz."

Haberin Devamı

Toplantıda bulunan PKK’nın kaçırıp serbest bıraktığı Ercan Alpaslan ise bir açıklama yapmadı.

DHA