Gündem Hüda Par seçime katılacak mı? Genel Başkanı kim? HDP ile ittifak yapacak mı?

Hüda Par seçime katılacak mı? Genel Başkanı kim? HDP ile ittifak yapacak mı?

Paylaş
Hüda Par seçime katılacak mı? Genel Başkanı kim? HDP ile ittifak yapacak mı?

Erken seçimin kritik partilerinden bir tanesi de Hüda Par gibi gözüküyor. Büyük bir Kürt oy potansiyeline sahip olan Hüda Par'ın seçime katılıp katılmayacağı ise merak konusu oldu. Seçimlere katılması halinde ise iddiaya göre HDP ile ittifak yapacakları da konuşuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Haziran Pazar gününü erken seçim olarak ilan etmesiyle birlikte hangi partilerin seçime gireceği merak konusu oldu. CHP'nin hamlesiyle birlikte seçime girmeye hak kazanan İYİ Parti sonrası Hüda Par'ın geleceği de merak konusu oldu.

HÜDA PAR SEÇİMLERE GİRECEK Mİ?

Büyük bir Kürt oy potansiyeli olması nedeniyle kritik bir parti gözüyle bakılan Hüda Par'ın seçime girip girmeyeceği seçmenler tarafından merak ediliyordu. Hüda Par önceki gün YSK'ya başvıuru yaptı. Yapılan değerlendirme sonucunda Hüda Par'ın seçime girmesine karar verildi.

HÜDA PAR'ın, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan açıklamada, “ YSK'ya yaptığımız başvuru olumlu sonuçlanmış, partimizin seçimlere parti olarak katılma hakkı teslim edilmiştir. Hayırlı olsun” denildi.

HDP İLE İTTİFAK YAPACAK MI?

Seçimler öncesi hangi partilerin ittifak yapacağı merak konusu oldu. Kulislerde ise HDP ile Hüda Par'ın ittifak yapacağı konuşuldu. Hüda Par Diyarbakır İl Başkanı Metin Kaya, geçen haftalarda yaptığı açıklamada "ittifak için HDP ile de görüşürüz." yorumunda bulundu.

Kaya, "Bizim kapımız herkese açık, herkes ile görüşürüz. Siyasette düşmanlık olmaz. İlkelerimiz vardır. Biz ittifak yapmak için kimsenin kapısına gitmeyiz. Ama ilkelerimiz çerçevesinde ülkemiz ve bölgemizin huzur ile refahı için herkesle görüşürüz. HDP ile de görüşürüz. Yeter ki görüşeceğimiz kişi ve kesimlerin İslam ve Müslümanlığa karşı bir tavrı ve duruşu olmasın. Biz bölgede herkesle görüşüyoruz. Çünkü, akrabalarımız ve yakınlarımız diğer siyasi partilerde de faaliyet yürütüyorlar" dedi.

HÜDA PAR GENEL BAŞKANI KİMDİR?

Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'dur.

Zekeriya Yapıcıoğlu, 1966 yılında Batman'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1990-2012 yılları arasında da serbest avukat olarak çalıştı. Daha sonra siyasete atılarak Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) kuruluşuna katıldı. 30 Haziran 2013 tarihinde Ankara'da yapılan 1. Olağan Büyük Kongre'de de partinin genel başkanlığa seçildi. Halen bu görevini yürütmektedir.